Podziel się wrażeniami!
Na stronie Sony pojawiła się aktualizacja do wersji PKG1.570EA
http://support.sony-europe.com/TV/downloads/downloads.aspx?site=odw_pl_PL&m=KDL-32W5740&f=FW_Bravia1570EA
Nie ukrywam że dziwi mnie Twój post. Wiesz gdzie może leżeć problem i nic z tym nie robisz? Przecież nie wejdę za Ciebie na dach
Jeśli szukasz jakiegoś potwierdzenia to w kwestii tego co napisałeś TV zostawił bym na sam koniec i zajął się sprawdzeniem instalacji antenowej. Wszystkie wtyczki, łączniki, kable. W moim przypadku znalazłem jedną źle złożoną wtyczkę antenową, poważnie załamany kabel w dwóch miejscach i na koniec dziurawą puszkę przy antenie. W efekcie tych wad przy bardziej wilgotnej lub wietrznej pogodzie TV działał bardzo dziwnie albo wcale. Polecam i Tobie takie sprawdzenie instalacji a i wymiana anteny siatkowej na specjalną kierunkową pod DVB-T może bardzo dużo zmienić mimo że każdy twierdzi iż na "siatce" też będzie super. Niekoniecznie musi być super. Lepsza antena to zazwyczaj lepszy sygnał. Przy dłuższym przewodzie antenowym różnicę można zobaczyć gołym okiem.
Tyle ode mnie: sprawdź, a najprawdopodobniej okaże się że TV zacznie działać zupełnie inaczej
Pozdrawiam
cogito
Nie bez kozery pytam o odbiór innych forumowiczów, bo wcześniej zrobiłe dokładnie to o czym piszesz:
1. zmieniłem antenę na nówkę ok. rok temu
2. na drodze sygnału antena-tv pozbyłem się wszystkich puszek, gniazdek, rozgałezień itp. Zostało tylko jedno łączenie na zlączce F - też jakiś rok temu
3. po tym wszystkim uzyskałem całkiem niezły obraz
4. taki obraz i 15 kanałów dvb-t miałem jeszcze ok. 4 miesiące temu. Bez żadnych zmian w sofcie tv i instalacji, bez wichur mogacych przestawić antenę - jednym słowem "nagle" wszystkie kanały zniknęły
5. sprawdzałem na stronach emitel tp czy są jakieś zmiany w nadawaniu dvb-t - nic ciekawego nie znalazłem
6. niedawno zaktualizowałem soft tv i pogmerałem przy antenie, sprawdziłem kabel i złącza - pojawił się tylko PolsatHD
Jeśli po "grzebaniu" przy antenie pojawił się dodatkowy program to stawiał bym nadal na antenę. Rozumiem że to wkurzające, ale przechodziłem to samo. Na szczęście mam możliwość sprawdzenia stanu przewodu antenowego po całej jego długości bo inaczej nadal bym narzekał. Może i Tobie przy odrobinie cierpliwości się uda A tak dla pewności może masz możliwość żeby sprawdzić ten TV na innej antenie? Może na pokojowej by chciał działać a jak nie to u jakiegoś sąsiada? Wycieczka spora ale jeśli winnym miał by się okazać TV to lepiej szybko to sprawdzić zanim jedna usterka zacznie powodować kolejne.
Pozdrawiam
cogito
Witam
Mieszkam pomiędzy nadajnikiem w Raszynie a PKiN. Odbieram z Raszyna sygnał bez problemu MUX2 i 3 na kierunkowej antenie co najmniej 15 letniej, a od tyłu z PKiN Polsat HD i TVN+1. Nie zauważyłem żadnych zmian w mocy sygnału w ciągu ostatnich kilku miesięcy.
Pozdrawiam
Dzięki daro.s,
Widać muszę jeszcze poruszać anteną bo wycieczka do sąsiada z 52 calami (pod pachą???) mi się nie uśmiecha
daro.s, a zmieniałeś soft na 1.75? Masz chwilowe zaniki sygnału przy przełączaniu kanałów?
Na całe szczęście nie zmieniałem na ostatnią wersję, poprzednia modyfikacja 1.741 spowodowała zawieszanie się EPG (opisałem to w innym wątku). Teraz jestem bardzo ostrożny podczas modyfikowania firmware-u w moim Sony.
Pozdrawiam
Sony zamiast wprowadzić nową poprawioną wersje usunęło PKG 1.750EA i wystawili poprzednią czyli PKG1.741EA. Czy to ma być sposób na rozwiązanie problemu?
Lepiej późno niż wcale, że w ogóle Sony zareagowało. Nie po to kiedyś płaciłem 3 tyś złotych żeby teraz się mordować oglądając zwykłą DVB-T. Niestety zawiodłem się na Sony i to bardzo
Teraz czekam na poprawkę tego...ekhm...dziadostwa w postaci 750EA, które zepsuło mi radość oglądania na tym telewizorze. Chętnie bym powrócił do wersji 741 z 750 tylko pytanie za 100pkt:
Jak to zrobić ??
swiatlo napisał(a):
Sony zamiast wprowadzić nową poprawioną wersje usunęło PKG 1.750EA i wystawili poprzednią czyli PKG1.741EA. Czy to ma być sposób na rozwiązanie problemu?
Prośba"Do Zimny".Mam na 46W5500 aktualizację"1750",a teraz koledzy piszą,że Sony powróciło do poprzedniej wersji czyli do "1741".Faktycznie na stronie Sony jest ta poprzednia wersja aktualizacji.Teraz nie wiem co zrobić i czy da się wgrać starszą aktualizację.Boję się żeby nie schrzanić tv,bo do dziś jestem bardzo zadowolony z obrazu.
Pozdrawiam-Eugeniusz.