anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX710 problem z obrazem: rozmazanie, jakość obrazu pod kątem

abklus
Początkujący

EX710 problem z obrazem: rozmazanie, jakość obrazu pod kątem

Witam wczoraj kupiłem tv sony kdl 40ex710 podłaczylem do dekodera cyfrowego polsatu i problem jest z obrazem wyglada jakby gubił ostrość i przy szybszych ruchach postaci ciągnie obraz postaci efekt tak jagby rozmazanej postaci. prosze o pomoc czy to jest wina sygnalu czy tez telewizora? nadmienie ze bawiłem sie ustawieniami i kalibracja ale efektu nie było.
podłanczalem tez inny lcd 37" LG model z przed 4 lat do tego samego dekodera ale a w nim tego problemu z obrazem nie widziałem.

Edytowano 10.01.2011
Sprecyzowałem tytuł tematu
Zimny.

89 ODPOW. 89
profile.country.pl_PL.title
pawelpc
Początkujący

Witam
Mam podobny podobny problem
Telewizor Sony KDL-32EX710, zakupiony 27.12.2010 w Saturnie
Podlaczony do analogowej telewizji kablowej UPC.
Obraz ogladany na wprost jest dobrej jakosci, natomiast juz pod nieduzym katem kolory bledna i staje sie jakby "wyprany"
Czy jest to uroda tego modelu lub wadliwa matryca lub bardzo kiepskiej jakosci matryca?Taki efekt nie powinien miec miejsca w najwyzszym modelu 32' nawet w serii EX
Dzwonilem dzis do Sony PL i raczej wykluczyli wade matrycy
Czy jest sens wzywac serwis do tego przypadku?

Pozdrawiam

Pawel

telewizorek-----
Początkujący

Sony Pl wykluczyło wadę matrycy a czy podali jaka jest przyczyna że tak się dzieje, do dzisiaj myślałem że to normalne ale po wizycie w sklepie zmieniłem zdanie. Moim zdaniem jest coś nie tak.

Edytowano 12.01.2011
Proszę nie cytować wypowiedzi powyżej. Wiadomo do czego odnosi się Twój post, można odpowiadać przez "odpowiedz" a nie przez "cytuj".
Zimny.

pawelpc
Początkujący

De Facto w Sony Poland powiedzieli ze taka jest uroda tych telewizorow w co mi sie nie chce wierzyc, zwlaszcza ze to nie jest najtanszy model 32'.Nie chce mi sie wierzyc zeby Sony montowalo tu jakas beznadziejna jakosciowo matryce.Moze jest wadliwa seria tego modelu?Czekam na dalsze wypowiedzi uzytkownikow/ekspertow z tego forum na ten temat i w zaleznosci od tego bede chcial zamowic serwis.Jesli chodzi o sklep to czesto telewizory sa wlaczone w trybie demo w ktorym taki defekt/wada moze byc ciezka do wychwycenia

Edytowano 12.01.2011
Proszę nie cytować wypowiedzi powyżej. Wiadomo do czego odnosi się Twój post, można odpowiadać przez "odpowiedz" a nie przez "cytuj".
Zimny.

abklus
Początkujący

ja mam podłaczony dekoder furguson ariva 200 przez hdmi kabel firmy cabletech za 80zł. i obraz do d... (podłanczalem tez przez euro kabel dobrej jakosci )bez zmian
moim zdaniem jest to wina tv bo dlaczego inny tv (32"LG) odbiera ok
probowalem taz na kablach kolegi za 100zł bez zmian
bede reklamował bo dalem za niego 3350zl a mam obraz sto razy gorszy jak na starym 29"panasoniku kineskopowym.

oldguest
Początkujący

Mógł by ktoś dać jakieś zdjęcie?

pawelpc
Początkujący

abklus napisał(a):

ja mam podłaczony dekoder furguson ariva 200 przez hdmi kabel firmy cabletech za 80zł. i obraz do d... (podłanczalem tez przez euro kabel dobrej jakosci )bez zmian
moim zdaniem jest to wina tv bo dlaczego inny tv (32"LG) odbiera ok
probowalem taz na kablach kolegi za 100zł bez zmian
bede reklamował bo dalem za niego 3350zl a mam obraz sto razy gorszy jak na starym 29"panasoniku kineskopowym.

Ja dalem tylko 2290 (KDL-32EX710 promocja bez Vat w Saturnie), moze dlatego taka super cena i wyprzedaz?
W sklepie byl podlaczony blu ray i parametry na maxa (ale kto tak w domu oglada) wiec nie bylo widac tego efektu
Bede sie pewnie kontaktowal ponownie z serwisem.Niech wymienia TV lub matryce.Trudno zebym byl zmuszony do ogladania nowego TV Sony z wyzszej polki idealnie na wprost

pawelpc
Początkujący

Obraz na wprost (dobra jakosc)
http://img843.imageshack.us/i/dscn3292of.jpg/

Obraz ogladany pod niezbyt duzym katem , wyblakly, sprany
http://img407.imageshack.us/i/dscn3293l.jpg/

Oczywiscie zdjecia nie oddaja w calosci tego efektu

Z gory dziekuje za info co moze byc tego przyczyna (ex. wadliwa matryca) i czy jest sens kontaktowac sie z serwisem (z Waw)

Pozdrawiam

Pawel

oldguest
Początkujący

A czy efekt występuje kiedy patrzymy z niższej perspektywy?

pawelpc
Początkujący

Rowniez wystepuje, w dodatku telewizor ma tez kiepskie pionowe katy widzenia. Wystarczy podejsc blizej do telewizora (stojacego ponizej poziomu oczu) i obraz dosc szybko blednie

Edytowano 12.01.2011
Zimny.

marmanao
Początkujący

Witam wszystkich. Problem rozmazanego obrazu to może przypadłość ex710 ( gorsza matryca ) , ex700 troszkę droższy ale matryca dużo lepsza. Tak to jest jak księgowi biorą się za oszczędności ( nawet mercedesy rdzewieją )