Podziel się wrażeniami!
Witam.
Od wczoraj jestem posiadaczem w/w modelu. Próbowałem sam się bawić tymi ustawieniami ale jest ich trochę za dużo.
Przetestowałem też fabryczne propozycje ustawień i na dobrą sprawę do każdego z nich można się przyzwyczaić.
Posiada ktoś jakieś "profesjonalne" ustawienia obrazu do tego modelu ?
I jeszcze jedno pytanie czy to jest normalne że telewizor podczas normalnej pracy cały czas sobie "brzęczy"? (dźwięk słychać tylko z tyłu obudowy)
Edytowano 17.11.2010
sprecyzowano tytuł wątku
Zimny.
Mój telewizor również wydaje dźwięki, ale wysokiej częstotliwości i tylko podczas wyświetlania obrazu (podczas wyświetlania czarnego tła jest cisza). Czy zaproponowane przez Was powyżej ustawienia mogą zlikwidować tę niedogodność, czy może kierować się z tym do serwisu? Soft mam oczywiście zaktualizowany. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Witaj,
nie wiem co jest powodem takiego dźwięku. Jeśli wydaje go jakaś cewka odpowiedzialna za np. podświetlenie - to tak, może to pomóc. Jeśli jednak powód jest inny, wtedy nie pomoże. Nie da się tego ocenić na odległość, przez forum. Zawsze możesz zgłosić to do serwisu.
Zimny dzięki za szybką odpowiedź. Pobawię się więc trochę ustawieniami obrazu. Jeśli to nie pomoże to zgłoszę się do serwisu. Przeraża mnie jednak czas usuwania awarii i fakt że będę bez telewizora.
Witam
EX710 kupiłem 2 dni temu i do dziś wydawało mi się że mam problem z brzęczeniem. Co się okazało, u mnie brzęczał rozgałęziacz od zasilania. Być może u was też brzęczy nie telewizor.
Natomiast występuje problem kątów widzenia o których czytam w innym wątku, ale nie znajduje tam rozwiązania problemu.
Czy kalibracja ustawienia obrazu ma wpływ na kąty widzenia ?
E-Karol - w większości przypadków serwis Sony załatwia sprawy bardzo szybko. Jeśli naprawa nie wymaga specjalistycznego sprzętu, wtedy serwis naprawia na miejscu - w domu. Chociaż sądzę, że w tym przypadku nie obejdzie się bez zabrania telewizora... Jak wspomniał Maje, również nie musi to być telewizor, a pozostałe urządzenia jakie masz podłączone....
maje napisał(a):
Czy kalibracja ustawienia obrazu ma wpływ na kąty widzenia ?