anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX710 - przykładowe ustawienia obrazu (kalibracja)

profile.country.pl_PL.title
beat87
Początkujący

EX710 - przykładowe ustawienia obrazu (kalibracja)

Witam.
Od wczoraj jestem posiadaczem w/w modelu. Próbowałem sam się bawić tymi ustawieniami ale jest ich trochę za dużo.
Przetestowałem też fabryczne propozycje ustawień i na dobrą sprawę do każdego z nich można się przyzwyczaić.
Posiada ktoś jakieś "profesjonalne" ustawienia obrazu do tego modelu ?

I jeszcze jedno pytanie czy to jest normalne że telewizor podczas normalnej pracy cały czas sobie "brzęczy"? (dźwięk słychać tylko z tyłu obudowy)

Edytowano 17.11.2010
sprecyzowano tytuł wątku
Zimny.

14 ODPOW. 14
e-karol
Początkujący

Mój telewizor również wydaje dźwięki, ale wysokiej częstotliwości i tylko podczas wyświetlania obrazu (podczas wyświetlania czarnego tła jest cisza). Czy zaproponowane przez Was powyżej ustawienia mogą zlikwidować tę niedogodność, czy może kierować się z tym do serwisu? Soft mam oczywiście zaktualizowany. Byłbym wdzięczny za pomoc.

Zimny_
Użytkownik

Witaj,
nie wiem co jest powodem takiego dźwięku. Jeśli wydaje go jakaś cewka odpowiedzialna za np. podświetlenie - to tak, może to pomóc. Jeśli jednak powód jest inny, wtedy nie pomoże. Nie da się tego ocenić na odległość, przez forum. Zawsze możesz zgłosić to do serwisu.

e-karol
Początkujący

Zimny dzięki za szybką odpowiedź. Pobawię się więc trochę ustawieniami obrazu. Jeśli to nie pomoże to zgłoszę się do serwisu. Przeraża mnie jednak czas usuwania awarii i fakt że będę bez telewizora.

maje-----
Początkujący

Witam
EX710 kupiłem 2 dni temu i do dziś wydawało mi się że mam problem z brzęczeniem. Co się okazało, u mnie brzęczał rozgałęziacz od zasilania. Być może u was też brzęczy nie telewizor.
Natomiast występuje problem kątów widzenia o których czytam w innym wątku, ale nie znajduje tam rozwiązania problemu.

Czy kalibracja ustawienia obrazu ma wpływ na kąty widzenia ?

Zimny_
Użytkownik

E-Karol - w większości przypadków serwis Sony załatwia sprawy bardzo szybko. Jeśli naprawa nie wymaga specjalistycznego sprzętu, wtedy serwis naprawia na miejscu - w domu. Chociaż sądzę, że w tym przypadku nie obejdzie się bez zabrania telewizora... Jak wspomniał Maje, również nie musi to być telewizor, a pozostałe urządzenia jakie masz podłączone....

maje napisał(a):

Czy kalibracja ustawienia obrazu ma wpływ na kąty widzenia ?

Może mieć wpływ, ale nie musi. Nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi.