Podziel się wrażeniami!
Czy ktoś może powiedzieć coś na temat HX900. Właśnie czekam na dostawę i nie mogę się doczekać, bo pomimo obiecanych 5-9 dni termin przedluża się do ponad 15 dni. Interesuje mnie wszystko co dotyczy Hx900.
Czy ktoś pobierał już aktualizację softu do HX900? Czy jest już "Ś"? Co jest nowego w tym sofcie? Pozdrawiam czytających
Nie mam HX900, ale z informacji jakie posiadam, nie ma zmiany czcionek w tej wersji firmware Trzeba czekać...
Dziś dla porownania ogladalem Sharpa 925. W trybie 3D Sony może spać spokojnie. W pozostalych też. Na sharpie obraz ładny tylko na materiale demo. Być może nie byl zbyt dobrze ustawiony, ale jestem zadowolony, że wybrałem SONY, choć muszę powiedziec , że ten model sharpa też brałem pod uwagę.
Nie będę wgłębiał się w temat, ponieważ to jest forum Sony, nie Sharpa. Na obronę Sharpa można dodać to co sam zauważyłeś - nie wiesz jak był ustawiony. HX900 swoją drogą jest świetnym modelem z flagowej półki Sony. Jakość obrazu jest na najwyższym poziomie. Mało telewizorów można do niego porównać. Mając taki telewizor można być bardzo zadowolonym....
Czy ktoś wie gdzie można sprawdzić jaką matrycę ma telewizor??? W instrukcji obsługi (bardzo skąpej notabene) nic nie ma na ten temat. Czy jest to zwiazane z nr seryjnym?
Wydaje mi się, że typ matrycy można sprawdzić wchodząc do menu serwisowego. Informacja o matrycy to symbol, który wskazuje typ. A można wiedzieć po co Ci te informacje?
Po prostu chcę wiedzieć jak najwięcej o posiadanym sprzęcie. Nie jest to jakaś priorytetowa potrzeba . Mam jeszcze jedno pytanie - czy w telewizorze powinna być atrapa karty, a jeśli tak to jakie spelnia zadanie, poza zablokowaniem dostępu kurzu? W moim było puste gniazdo. Chodzi mi o atrapę karty z modułem Cl+. W instrukcji wyczytałem, że powinna być.
Atrapa nie spełnia innego zadania. Poprawia estetykę i utrudnia kurzenie się urządzenia. Może przy wyjmowaniu telewizora z pudełka gdzieś wyleciała?
Edytowano 11.01.2011
Podzieliłem temat.
Zimny.