anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jak podłączyć telefon Samsung GT-I5800 do Bravii?

Albercik-----
Początkujący

Jak podłączyć telefon Samsung GT-I5800 do Bravii?

Witam. Udało mi się podłączyć PC pod TV przez WiFi za pomocą forum ( przez program PS3Media Serwer 1.70.1. i wszystko fajnie śmiga :) . Teraz może telefon?
Telefon to Samsung GT-I5800 na Androidzie chyba 2.2. Fon ma oczywiście WiFi. Ale po włączeniu WiFi telewizor go nie widzi. Może też jest potrzebny jakiś programik do niego?
Ale z kolei laptopa znalazł od razu jak tylko żona go włączyła.
Aha - telewizor to KDL40EX650 z wbudowanym WiFi.

7 ODPOW. 7
profile.country.pl_PL.title
Mylagos
Użytkownik

Witam.
Mógłbyś napisać, co chcesz uzyskać poprzez połączenie telefonu z telewizorem ? Jeśli chodzi o DLNA to proszę, poszukaj w AndroidMarkecie tego programu :
http://www.prosyst.com/media/MediaServer/MediaServer-Docu.html

stubbs.
Użytkownik

Możesz użyć aplikacji MediaRemote do sterowania TV przez telefon z systemem Android.
Bardzo wygodna rzecz jeśli chodzi o wprowadzanie tekstu np w przeglądarce internetowej. Możesz również bardzo sprawnie wybierać materiały na serwisach internetowych takich jak TVN player, Ipla etc.

Na chwilę obecną poprawiono tą apkę na tyle, że działa bez zarzutu (sporadycznie coś się przytnie).
https://lh3.ggpht.com/Wc3LhZwLDFu9O3TysxAI8pxQavUrPU-kTCm4vfTEnJbUZ_BlqjtvsdqPj7bx_mJ9egY

https://lh5.ggpht.com/iGl56Fhm6TOpz-oVYeOcURdisaqBZVi61zG7teNKaU8PglRCgIHxQlCbh7as82KFpU1s

Pozdrawiam Stubb
Albercik-----
Początkujący

stubb napisał(a):

Mógłbyś napisać, co chcesz uzyskać poprzez połączenie telefonu z telewizorem ?

Głównie chodzi mi o przeglądanie na telewizorze zdjęć zrobionych aparatem w telefonie, żebym nie musiał przesyłać zdjęć na komputer, tylko od razu obejrzeć. Myślałem też, żeby ewentualnie przesyłąć pliki za pomocą WiFi z komputera na telefon przez telewizor, bo podobno można coś takiego zrobić. Udało mi sie już połaczyć telefon siecią WiFi z telewizorem. I po połączeniu miałem na telefonie WiFi nie prosto z routera, tylko z telewizora - w telefonie nie było nazwy operatora tylko nazwa telewizora.
Czy mając MediaRemote da się oglądać zdjęcia i słuchać muzyki z telefonu na tv?
I ten programik ma być na telefonie czy na tv? Bo wydaje mi się, że na telefonie, ale lepiej się zapytać.

Mylagos
Użytkownik

Oba programy które wymieniłem ja, oraz Stubb, ściąga się na telefon. Jeśli dobrze rozumiem opis mojego programu pozwoli on na to co właśnie chcesz.

Albercik-----
Początkujący

Dzięki panowie za pomoc :thumbsup:
Zainstalowałem MediaRemote, nawet udało mi się zarejestrować urządzenie i wszystko działa :thumbsup: :c2 . Teraz telefon mam jako pilot. Teraz żona mi nie straszna - władzę mam cały czas ja :c2 .
Zainstalowałem również MediaServer i tu troszkę jestem niedosycony. Telewizor wykrył telefon, wykrywa pliki z telefonu, ale niestety nie wszystko. Nie otwierają się ani zdjęcia ani video. Zdjęcia są robione telefonem w formacie jpg, filmy są w avi. Tv widzi te pliki, ale po kliknięciu ok wyświetla się napis " odtwarzanie niemożliwe". Jedynie co udało mi się odtworzyć to muzyka ( pliki w mp3 ).
Oprócz tego telewizor nie "widzi" wszystkich plików i folderów z telefonu. Nie ma np. folderu DCIM ( pliki zapisane na karcie pamięci ). Może potrzebna inna wersja tego programu? Albo coś nie tak robię?

profile.country.PL.title
marcio222
Użytkownik

do przesyłania fotek lub filmu dobry jest ALLShare:)

Albercik-----
Początkujący

Ale ten AllSchare to też na telefonie sie instaluje? I to zamiast tego MediaServer, czy razem?