anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-26U2000 - włączanie HDMI

profile.country.pl_PL.title
pitergg
Początkujący

KDL-26U2000 - włączanie HDMI

Witam,
Posiadam telewizor Sony Bravia KDL-26U2000. Mam podłączony do niego za pomocą HDMI dekoder i mam pewien mały problem. Mianowicie chciałbym ustawić telewizor tak, by normalnie włączaj się na HDMI, a nie np. na AV1 czy D-TV. Nawet gdy zostawię go włączonego na HDMI i wyłączę go, to włącza się już z innego źródła.
Jak zrobić, żeby włączaj się na HDMI? Można w tym telewizorze np. zaktualizować oprogramowanie lub coś w tym stylu?
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

10 ODPOW. 10
pepe40
Początkujący

Oprogramowania nowego nie ma.Jeżeli wyłączysz tv na HDMI i włączysz tym samym przyciskiem,którym wyłączyłeś to tv powinien się załączyć na HDMI.

pitergg
Początkujący

No niestety w tym przypadku to nie działa :(.
Jeżeli wyłączę na HDMI, to telewizor włączy się na ostatnio ustawionym źródle innym niż HDMI (np. AV1, D-TV, A-TV). Gdy zostawię na innym źródle (tj. AV1, D-TV, A-TV), to na tym źródle ponownie się włączy, lecz nigdy gdy jest to HDMI.
Nie wiem dlaczego...

cogito.
Początkujący

Sprawdź, czy Twój tv "widzi" urządzenie podpięte pod HDMI. Jeśli go nie rozpoznaje to wtedy włącza się na innym źródle.

pitergg
Początkujący

A jak to zrobić?
Gdy ręcznie ustawię na HDMI to normalnie jest obraz z dekodera.
Może chodzi o to ze TV jest za stary?

cogito.
Początkujący

Poszukaj w opcjach czegoś związanego z HDMI. Niestety nie znam tego konkretnego modelu więc nie podpowiem dokładnie. Zapoznaj się też z tymi tematami, bo tutaj może być odpowiedź na Twoje pytanie:
1
2
3

pitergg
Początkujący

Hmm, chyba jednak nic z tego :(
Sprawdzałem też inny kabel HDMI i dalej nic - nie włącza się automatycznie HDMI, jak podepnę Playstation też nie :(
Może pierwsze telewizory HD tak miały?

cogito.
Początkujący

Jest taka szansa ale lepiej zadać to pytanie komuś kto zna lepiej taki model. Żadna z porad w tych 3 tematach nie działa w Twoim przypadku?

pitergg
Początkujący

Niestety nie działa :(
Mam podłączony teraz tylko kabel HDMI i muszę ręcznie zmieniać źródło na właśnie HDMI.
Raczej to nie jest wina kabla, bo podłączyłem taki, który dostałem w zestawie z Playstation i nic to nie zmienia. Mam też nowszy model Bravii - EX7 i już takiego problemu nie ma gdy mam podłączoną kablówkę przez HDMI.

cogito.
Początkujący

Niestety nie odezwał się do tej pory ktoś kto zna ten model. Rozmawiałem z kolegą, który pracuje w pewnej sieci RTV/AGD i on również nie zna powodu dla którego Twój TV może się tak zachowywać. U Ciebie nadal bez zmian?