Podziel się wrażeniami!
witam! mój KDL-32EX310 po półrocznym użytkowaniu przestał działać, a dokładniej pojawiły się na nim pionowe kolorowe paski. oddałem TV do serwisu i otrzymałem odpowiedź, że został on zalany i nie podlega gwarancji a koszta naprawy wynosi 1250 zl. Przy zakupie jednak wykupiłem dodatkowe ubezpieczenie na przypadkowe uszkodzenia i mam pytanie, orientuje się ktoś czy takie ubezpieczenie pokrywa zalanie telewizora? jeśli tak to czy zwraca ono koszt naprawy czy jakiś jego procent?
A przede wszystkim od ludzi pracujących w sklepie.
Jeśli chodzi o zakupach w sklepach sieciowych to wydaje mi się, że w 99,9% można dokupić u nich dodatkowe ubezpieczenie sprzętu. Sam kupiłem w Media Expert TV, do którego dokupiłem pakiet 5letniej ochrony. Polega ona na ubezpieczeniu sprzętu przez firmę zewnętrzną, gdzie serwis nie będzie robiony u producenta, tylko w innym miejscu.
Z biegiem lat i z większym bagażem doświadczenia wiem, że gdybym teraz miał kupić TV z takim ubezpieczeniem jednak zdecydowałbym się na zakup w SC gdzie dokupiłbym dodatkową gwarancję z serwisem producenta.
Powód jest prosty - po 5 latach zapewne nie będzie części do tego modelu i producent może zaproponować mi dużo więcej jak sklep (a bynajmniej tak mi się wydaje po przeczytaniu TEGO POSTA )