anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-32S5600 włącza się

profile.country.pl_PL.title
daropierwszy
Początkujący

KDL-32S5600 włącza się

Witam ponownie.
Ledwo co kupiłem mojej Mamie TV i od razu jest problem, a mianowicie tv sam się uruchamia jak jest w stanie czuwania, od zakupu minął tydzień a on już dwa razy sam się włączył w nocy.
Powiedzcie mi czy coś jest z nim nie tak czy coś jest włączone? (tylko nie dzieje się to codziennie) przypuszczam że coś jest uszkodzone, czy po tak krótkim użytkowaniu mogę żądać wymiany czy tylko naprawa?
pozdrawiam daro

50 ODPOW. 50
tomascor
Początkujący

A jeszcze jedno, czy stroiłeś tv cyfrową ?? mam na myśli czy puszczałeś pełne strojenia. Przy tv kablowych jest jeden podstawowy problem, przez fakt udostępniania sygnału cyfrowego i np. netu telewizor podczas instalacji kanałów cyfrowych ( mimo że np. nie masz takiej opcji wykupionej w kablówce ) zbiera śmieci które, powodują dziwne działanie tv. Moja propozycja to przeprowadzenie raz jeszcze auto strojenia , w momencie kiedy rozpocznie stroić wciskamy na pilocie ANULUJ po czym tv sam będzie stroił dalej kanały analogowe. Jeśli to nie pomoże to na 100% płyta. Owszem to chassis ma tendencje do dziwnych zachowań ale najnowszy soft rozwiązał ten problem na 100% tak że , proponuję sprawdzić to z pominięciem strojenia cyfrowego . Pozdrawiam i proszę o info . :)

pepe40
Początkujący

Witam
U mnie też telewizor załącza się dwa razy mniej więcej o tych samych porach,automatyczna aktualizacja wyłączona.Strojenie jak robiłem to kompletne,pomimo tego,że u nas cyfrówki jeszcze nie ma.Spróbuję zastosować się do Twoich rad i po jakimś czasie się odezwę.

pepe40
Początkujący

Ominąłem strojenie cyfrowe i niestety telewizor dalej sam się załącza.

Zimny_
Użytkownik

Zgłoście do serwisu. To nie jest normalne zachowanie telewizora. Jeśli urządzenia zewnętrzne nie mają na to wpływu, to powinno być coś z telewizorem.

pepe40
Początkujący

Wydaje mi się,że jest to wina oprogramowania.Telewizor załącza się codziennie o tej samej porze.Teraz jest to 14.13 i 16.13,a przed zmianą czasu działo się to o 13.13 i 15.13.Jeżeli byłaby to jakaś usterka to pory załączania chyba powinny być różne.Sony już się chyba poddało bo od sierpnia nie ma żadnych poprawek w oprogramowaniu.

sp7vcl
Początkujący

Proponuję okresowo wysyłać zgłoszenia do support Sony albo okresowo wzywać serwis zgłaszając ciągle występujące usterki.
Może wreszcie poprawią przy okazji problemy z włączeniem, skalowaniem obrazu, dzwiękiem itp.
Telewizor nie kosztował 5 zł, żeby darować niepoprawne jego działanie.
Nawet jeśli by TV kosztował 5 zł to firma SONY daje 5 lat gwarancji na poprawne działanie sprzętu !!!
Jak nie poprawią softu to będą pokrywać koszty dojazdu serwisu lub wymiany sprzętu po kilku nieskutecznych naprawach i może wtedy zastanową się czy warto wypuszczać buble programowe bo zdecydowanie wygląda to na błędy w sofcie.
Miałem już wymienianą płytę glówną i po naprawie poza usuniętym uszkodzeniem wejść HDMI wszystkie niedróbki cały czas dają o sobie znać.
Serwisant kazał czekać na poprawki oprogramowania ale nowych wersji niestety od jakiegoś czasu nie ma :( , a wersja softu M5.163 to bubel.
Niestety support Sony po wysłaniu wiadomości obiecuje kontakt ale na obietnicach niestety się kończy co poważnie podważa ich wiarygodność.
Może przy większej ilości wysłanych zgłoszeń ktoś się wreszcie w Sony obudzi ze snu zimowego.

pepe40
Początkujący

Nowe oprogramowanie zainstalowane,a tv dalej sam się włącza na kilkanaście sekund.Kolejne oprogramowania różnią się chyba tylko numerami,bo wiele nowego to one nie wnoszą.

nMateusz
Początkujący

TV sprawdza oprogramowanie z naziemnej telewizji cyfrowej należy to wyłączyć tez tak miałem wszystko odchaczyć na nie i po kłopocie

pepe40
Początkujący

Już dawno tak zrobiłem-nie pomaga.

nMateusz
Początkujący

To coś z tv napewno nie tak