Podziel się wrażeniami!
Witam ponownie.
Ledwo co kupiłem mojej Mamie TV i od razu jest problem, a mianowicie tv sam się uruchamia jak jest w stanie czuwania, od zakupu minął tydzień a on już dwa razy sam się włączył w nocy.
Powiedzcie mi czy coś jest z nim nie tak czy coś jest włączone? (tylko nie dzieje się to codziennie) przypuszczam że coś jest uszkodzone, czy po tak krótkim użytkowaniu mogę żądać wymiany czy tylko naprawa?
pozdrawiam daro
a po kilku sek się wyłacza. Jest ok. Nie przejmuję się tym.
pepe40 no tak szkoda, przed finałem w MŚ pozbywać się telewizora, ale jeśli jedziesz np. na urlop to na dobrą sprawę wtedy można zostawić telewizor w serwisie, w dłuższej perspektywie warto to załatwić póki odbiornik jest na gwarancji.
Cecha widmo Planujecie oddać do serwisu - oczywiście po mistrzostwach? Ciekaw jestem co jest przyczyną.
Podsumowując telewizor raz z jakiś czas przełączy kontrolkę z stand by na ON a po paru sekundach znowu na stand by? Bo jak rozumiem obrazu ani dźwięku nie ma?
Bo jak rozumiem obrazu ani dźwięku nie ma?
Zimny napisał(a):
Cecha widmo Planujecie oddać do serwisu - oczywiście po mistrzostwach? Ciekaw jestem co jest przyczyną.
Jeżeli tv nie załącza obrazu i dźwięku, to może nie warto już szukać. A może jeżeli on usiłuje sobie pobrać coś z jak rozumiem z tv cyfrowej, to może trzeba mu takie cuś podpiąć przynajmniej na jakiś czas?
ps. Może dotrze to do jakiegoś programisty z Sony że trzeba zmodyfikować soft, aby na "twardo" odłączał automat. aktualizację. Zrobić manual. Na 99% jest to wina softu a nie mechaniki.
Witam wszystkich , powiem szczerze po wymianie softu problem może wracać gdyż v ma nadal włączoną funkcję automatycznej aktualizacji . Aby ją wyłączyć należy wejść w USTAWIENIA - USTAWIENIA CYFROWE - USTAWIENIA TECHNICZNE i wyłączyć automatyczną AKTUALIZACJĘ i po problemie
NIE. I tak będzie dalej usiłował się zaktualizować. Dalej u mnie 2x na dobę "pstryka" i załącza się bez audio video. Ten typ tak ma.
pool80 napisał(a):
NIE. I tak będzie dalej usiłował się zaktualizować. Dalej u mnie 2x na dobę "pstryka" i załącza się bez audio video. Ten typ tak ma.
Najnowszą M 5.163 A potem przeprowadzone: automatycza inicjalizacja. Pobieranie oprogramowania wyłączone. i załącza się obecnie koło południa i jeszcze po jakimś czasie. Czas załączania zależny jest od czasu wpięcia tv w sieć. Bo też nie mogę nastawić zegara. Mam tv kablową po analogu. Na szczęście obraz i dźwięk się nie załącza.
pozdrawiam.