anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-37EX401 - brak synchronizacji z PC | problem z Full HD

slavOy
Początkujący

KDL-37EX401 - brak synchronizacji z PC | problem z Full HD

Witam,

Chcę podłączyć wyżej wymieniony model do stacjonarnego PC i uzyskać max rozdzielczość 1920 / 1080 lecz pojawiają się następujące problemy:

1. Przy połączeniu kablem HDMI i ustawieniu najwyzszej rozdzielczosci na komputerze obraz na tv jest obciety (brak paska dolnego windows, obciete ikony na pulpicie)
2. Przy polaczeniu kablem VGA HDB 15 pin na tv wyskakuje komunikat - "Brak synchronizacji z PC"

W ksiazce dolaczonej do tv przeczytalem, ze najwyzsza rozdzielczosc mozna uzyskac jedynie (przy odswiezaniu 60 Hz) przez wejscie PC-IN w tv a nie HDMI (co mnie dziwi) lecz brak synchronizacji mi to uniemozliwia. Tv ma 50 Hz i moze tu tkwi bład ale bawilem sie ustawieniami odswiezania poprzez program Power Strip gdzie zmienialem je na nizsze lecz nic to nie zmienia. Najwieksza rozdzielczosc jaka udalo mi sie uzyskac i na jakiej teraz pracuje poprzez HDMI to cos kolo 1860 / 1020.

Bardzo prosze o pomoc, poniewaz chcialbym wykorzystac to ze tv jest Full HD a jak narazie pierwszy tydzien po zakupie to wylacznie irytacja z mojej strony i ciagłe kupowanie kabli, przejsciowek itd..

14 ODPOW. 14
slavOy
Początkujący

Niestety, chyba problem u mnie wiaze sie z windowsem albo karta graficzna. Sciagnalem juz wczesniej te sterowniki co podeslales i nic sie mie zmienia - panel sterowanai nvidia wyglada tak samo jak wczesniej i nei ma opcji tych, ktore Ty masz (dolaczam screena). Wydaje mi sie ze inaczej to moze wygladac na windows vista czy 7 😕

Takze i pomoc SONY nic mi nie daje bo moj panel wyglada zupelnie inaczej niz w instrukcji.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Masz tą funkcję :D W załączniku zamalowałem ją na czerwono. Strzałka na nią wskazuje. kliknij w ten prostokąt ("zmień rozmiar pulpitu") i powinna być możliwość zmiany. Działa?

slavOy
Początkujący

No opcja dziala ale tak jak pisalem na poczatku postu - zmieniajac rozmiar zmienia sie rozdzielczosc i przy full hd obraz mam obciety. Zwroc uwage ze w Twoim panelu sterowania masz wiecej opcji wyswietlania - HDTV itd a ja nie mam.

Na dolaczonym screenie najwyzsza rozdzielczosc przy ktorej obraz nie jest obciety

slavOy
Początkujący

Udało się !!!! Ściągnalem nowe oprogramowanie do tv z linku od Zimnego i tak jak napisal Ravi - ustawilem w "polu wyswietlania" w opcjach tv by pokazywal wszystkie piksele :D Nie mialem tej opcji przed wgraniem aktualizacji do bravi ale na szczesie juz dziala. Obraz nie jest obciety. Dzieki wszystkim za pomoc :)

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

No to super :thumbsup: Teraz to się wydaje takie proste, nie :c20 Ile jest czynników wpływających na poprawne wyświetlanie... Fajnie, że się udało :D