Podziel się wrażeniami!
Witam,
Chcę podłączyć wyżej wymieniony model do stacjonarnego PC i uzyskać max rozdzielczość 1920 / 1080 lecz pojawiają się następujące problemy:
1. Przy połączeniu kablem HDMI i ustawieniu najwyzszej rozdzielczosci na komputerze obraz na tv jest obciety (brak paska dolnego windows, obciete ikony na pulpicie)
2. Przy polaczeniu kablem VGA HDB 15 pin na tv wyskakuje komunikat - "Brak synchronizacji z PC"
W ksiazce dolaczonej do tv przeczytalem, ze najwyzsza rozdzielczosc mozna uzyskac jedynie (przy odswiezaniu 60 Hz) przez wejscie PC-IN w tv a nie HDMI (co mnie dziwi) lecz brak synchronizacji mi to uniemozliwia. Tv ma 50 Hz i moze tu tkwi bład ale bawilem sie ustawieniami odswiezania poprzez program Power Strip gdzie zmienialem je na nizsze lecz nic to nie zmienia. Najwieksza rozdzielczosc jaka udalo mi sie uzyskac i na jakiej teraz pracuje poprzez HDMI to cos kolo 1860 / 1020.
Bardzo prosze o pomoc, poniewaz chcialbym wykorzystac to ze tv jest Full HD a jak narazie pierwszy tydzien po zakupie to wylacznie irytacja z mojej strony i ciagłe kupowanie kabli, przejsciowek itd..
Niestety, chyba problem u mnie wiaze sie z windowsem albo karta graficzna. Sciagnalem juz wczesniej te sterowniki co podeslales i nic sie mie zmienia - panel sterowanai nvidia wyglada tak samo jak wczesniej i nei ma opcji tych, ktore Ty masz (dolaczam screena). Wydaje mi sie ze inaczej to moze wygladac na windows vista czy 7 😕
Takze i pomoc SONY nic mi nie daje bo moj panel wyglada zupelnie inaczej niz w instrukcji.
Masz tą funkcję W załączniku zamalowałem ją na czerwono. Strzałka na nią wskazuje. kliknij w ten prostokąt ("zmień rozmiar pulpitu") i powinna być możliwość zmiany. Działa?
No opcja dziala ale tak jak pisalem na poczatku postu - zmieniajac rozmiar zmienia sie rozdzielczosc i przy full hd obraz mam obciety. Zwroc uwage ze w Twoim panelu sterowania masz wiecej opcji wyswietlania - HDTV itd a ja nie mam.
Na dolaczonym screenie najwyzsza rozdzielczosc przy ktorej obraz nie jest obciety
Udało się !!!! Ściągnalem nowe oprogramowanie do tv z linku od Zimnego i tak jak napisal Ravi - ustawilem w "polu wyswietlania" w opcjach tv by pokazywal wszystkie piksele Nie mialem tej opcji przed wgraniem aktualizacji do bravi ale na szczesie juz dziala. Obraz nie jest obciety. Dzieki wszystkim za pomoc
No to super Teraz to się wydaje takie proste, nie
Ile jest czynników wpływających na poprawne wyświetlanie... Fajnie, że się udało