Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich!
Jestem tu nowy i mam do Was, a w szczególności do posiadaczy serji S4000, pytanie dotyczące kątów widzenia w wyżej wymienionym modelu. Producent podaje kąty 178/178 a w moim telewizorze obraz jest ostry i nasycony w zasadzie tylko podczas oglądania na wprost telewizora, wystarczy się tylko niewiele odchylić a obraz rozjaśnia się i kolory bledną. Czy w Waszych egzemplarzach jest tak samo? Czy może w moim jest coś nie tak z matrycą? Dodam że mam jeszcze jeden telewizor lcd innej marki też z deklarowanymi kątami widzenia 178/178 i tam takiego efektu nie ma. Jak to możliwe?
Pozdrawiam!
meduza88 napisał(a):
P.S Wedlug Bielsko wszyscy uwzieli sie na biednego Sony i wytykaja mu slabe katy widzenia.
Czlowieku, nie trzeba siadac z boku.Wystarczy 15 stopni i juz kolory blenda a czern robi sie siwa.
stasiek napisał(a):
Witam forumowiczów i administratorów.
Mam co prawda 40' W4000 ale żadnych problemów z kątami widzenia tzn. kanapa na wprost, na oko do 20 stopni (chyba że z fotela tam 40 stopni) i nie widzę różnicy w kolorach. Monitor Asusa 19 i tutaj już porównanie mam bo kąty są istotne i kolory zmieniają się.
Widzę też znajomą z innych forów postać meduza88 wielkiego miłośnika Panasonica. Polecam poczytać opinie tej postaci na innych forach jak hdtv.com.pl i hdtvpolska.pl - pewny nie jestem ale na którymś (jeśli nie na obu) miał już bany od moderatorów za obrażenie uczestników dyskusji i niemerytoryczne uwagi. To tak tytułem ostrzeżenia dla moderatorów tego forum.
Pozdrawiam i postaram się zaglądać na forum.
Stasiek