anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-40EX710 Problem z internetem !

profile.country.PL.title
metic-----
Nowicjusz

KDL-40EX710 Problem z internetem !

Witam ! Tak jak wyżej napisałem mam problem z odpaleniem internetu na sonyaku , niby wyskakuje połączenie kablowe , dostęp lokalny , dostęp do internetu trzy razy okey .Ale już uwierzytelnienia nie chce w ogóle przejść mieli mieli i tak bez końca może ktoś ma na to jakąś dobrą radę !!

7 ODPOW. 7
Raduchfoto
Początkujący

Po podłączeniu kabelka do TV proponuję zresetować modem lub router - powinno pomóc.

profile.country.PL.title
metic-----
Nowicjusz

No spróbuje tak dzisiaj zrobić jak mi poradziłeś .

I mam jeszcze jedno pytanie może ktoś się orientuje jak zrobić żeby można było przesyłać filmy itp. na sonyaka z komputera tzn. co trzeba zainstalować i jak skonfigurować !

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Poczytaj informacje o serwerach DLNA. Wg mnie własnie tego Ci potrzeba ;-)

profile.country.PL.title
metic-----
Nowicjusz

Grzebałem cały piątek bawiłem się z tymi serwerami DLNA i nic nie mogłem skonfigurować kolega ma taki sam telewizor i taki sam problem tez nie mógł dojść , dopiero jak zrobił format systemu to wszystko ruszyło , dzisiaj mnie to raczej też czeka !!
Pozdrawiam !

cogito.
Początkujący

Skoro pomógł format, to może w tym przypadku problemem będą jakieś ustawienia sieciowe które właśnie po formacie powracają do pierwotnej konfiguracji?

MARIUSZEK32
Początkujący

metic napisał(a):

(...)kolega ma taki sam telewizor i taki sam problem tez nie mógł dojść , dopiero jak zrobił format systemu to wszystko ruszyło , dzisiaj mnie to raczej też czeka !!

I jak zmieniło się coś po tym formacie, czy dalej jest tak samo? Daj znać jak ci poszło

Zimny_
Użytkownik

metic napisał(a):

I mam jeszcze jedno pytanie może ktoś się orientuje jak zrobić żeby można było przesyłać filmy itp. na sonyaka z komputera tzn. co trzeba zainstalować i jak skonfigurować !

Jeśli chodzi o DLNA, to działanie jest dosyć proste. Telewizor musi być podłączony z do sieci w której jest już komputer. Na komputerze instalujesz serwer kompatybilny z BRAVIA. Uruchamiasz oba urządzenia, konfigurujesz serwer i oglądasz filmy. To tak ogólnie. Co do serwerów, możesz wykorzystać Windows Media Player 11, Wild Media Serwer i serwer który najbardziej przypadł mi do gustu - PS3 Media Serwer. Dokładnie opisaną konfigurację masz w tych wątkach:
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=230&t=7167

http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=230&t=5565

Pozdrawiam,
Zimny.