Podziel się wrażeniami!
Witam ! Tak jak wyżej napisałem mam problem z odpaleniem internetu na sonyaku , niby wyskakuje połączenie kablowe , dostęp lokalny , dostęp do internetu trzy razy okey .Ale już uwierzytelnienia nie chce w ogóle przejść mieli mieli i tak bez końca może ktoś ma na to jakąś dobrą radę !!
Po podłączeniu kabelka do TV proponuję zresetować modem lub router - powinno pomóc.
No spróbuje tak dzisiaj zrobić jak mi poradziłeś .
I mam jeszcze jedno pytanie może ktoś się orientuje jak zrobić żeby można było przesyłać filmy itp. na sonyaka z komputera tzn. co trzeba zainstalować i jak skonfigurować !
Poczytaj informacje o serwerach DLNA. Wg mnie własnie tego Ci potrzeba
Grzebałem cały piątek bawiłem się z tymi serwerami DLNA i nic nie mogłem skonfigurować kolega ma taki sam telewizor i taki sam problem tez nie mógł dojść , dopiero jak zrobił format systemu to wszystko ruszyło , dzisiaj mnie to raczej też czeka !!
Pozdrawiam !
Skoro pomógł format, to może w tym przypadku problemem będą jakieś ustawienia sieciowe które właśnie po formacie powracają do pierwotnej konfiguracji?
metic napisał(a):
(...)kolega ma taki sam telewizor i taki sam problem tez nie mógł dojść , dopiero jak zrobił format systemu to wszystko ruszyło , dzisiaj mnie to raczej też czeka !!
metic napisał(a):
I mam jeszcze jedno pytanie może ktoś się orientuje jak zrobić żeby można było przesyłać filmy itp. na sonyaka z komputera tzn. co trzeba zainstalować i jak skonfigurować !