Podziel się wrażeniami!
Jakie są Wasze opinie na temat wymienionego modelu TV?
Czy waro kupic ten model TV , czy może polecacie coś innego w przedziale cenowym do 4.000 zl ?
Mikesz
co myslicie o ponizszej opinii.
cytuje: "...Telewizor Samsung serii B650. Polecam zrobić od razu aktualizację softu -jest dotępny na tronie Samsunga. Zresztą aktualizacja softu jest jego atutem. W przyszłości będzie można dogrywać kodeki nezbędne do odtwarzania filmów kompresowanych różnymi nowymi kodekami. Byłem zainteresowany Sony 40W5500, niestety w Sony Centrum dowiedziałem się, że ta firma nie stosuje aktualizacji oprogramowania. A na chwilę obecną ich telewizory nie "czytają" filmów z pendriv'ów i dysków zewnętrznych. I to przeważyło za wyborem telewizora Samsunga."
mozecie sie odniesc do powyzszego ? czy to prawda ?
jakbyscie jeszcze mieli porownywac kdl-w5500 do podobnych telewizorów 40' innych firm, ktore sa porownywalne co do jakosci ?
Tomski1976 napisał(a):
zauwazylem dwa nowe modele Sony wersji W -
40W5710 oraz 40W5720.
Mam pytanie jakie sa roznice miedzy tymi modelami a W5500 ?
Tomski1976 napisał(a):
Byłem zainteresowany Sony 40W5500, niestety w Sony Centrum dowiedziałem się, że ta firma nie stosuje aktualizacji oprogramowania.
... czy W5500 nie czyta filmow z USB (tylko zdjecia i muzyke?), czy moze tylko okreslone formaty ? Moze jest jakas aktualizacja ktora ta funkcje umozliwia ?
Poprzez USB (z pendriva) czyta filmy w formacie MPEG1, jeżeli takowych nie posiadasz i bardzo Ci zależy, to zawsze można filmik przekonwertować.
Dalej - poprzez USB czyta - muzę pliki MP3, zdjęcia pliki JPEG, RAW.
Nie było jeszcze takiej aktualizacji, żeby czytał np. Divixy.... ...też bym chciał taką aktualizację, ale jak na razie cisza...
Natomiast TV czyta wszystko, gdy podłączysz go z komputerem metodą DLNA.
Slawek, czy bede mogl podlaczyc ten TV z kompem poprzez LiveBoxa neostrady ? LiveBoxa uzywam do bezprzewodowego internetu - chodzi na nim moj stacjonarny i laptop tez (bez zadnych kabli) )
... jeszcze jedno pytanie ... czy przy zakupie przez sklep internetowy cała kwotę trzeba przelac przy zamowieniu, czy mozna dopiero zapłacić przy odbiorze towaru ?
Co jeżeli osobiście odbierze sie towar w jakims punkcie sprzedazy ?
Przez USB czyta także AVCHD. MPEG2 też ale wszystko z sprecyzowanych konkretnie wersjach. Polecam podłączyć pod sieć i wszystko konwertuje w locie PS3 Media Server.
Tomski1976 napisał(a):
... czy W5500 nie czyta filmow z USB (tylko zdjecia i muzyke?), czy moze tylko okreslone formaty ? Moze jest jakas aktualizacja ktora ta funkcje umozliwia ?
Tomski1976 napisał(a):
..czy przy zakupie przez sklep internetowy cała kwotę trzeba przelac przy zamowieniu, czy mozna dopiero zapłacić przy odbiorze towaru ?
Tomski1976 napisał(a):
Co jeżeli osobiście odbierze sie towar w jakims punkcie sprzedazy ?
Jeśli chodzi o dostawę i płatność, polecam zawsze brać opcje "za pobraniem" i kuriera. Szybciej i pewniej. Zdarzyło się parę razy, jak zapłaciłem za coś, czego nikt mi nie wysłał. Z zasady w przypadku porównywarek cenowych, niektórych aukcji powinno się również odrzucać 2-3 najtańsze pozycje. Jest prawdopodobieństwo dostania towaru "gorszej jakości", albo wogóle...