Podziel się wrażeniami!
Jakie są Wasze opinie na temat wymienionego modelu TV?
Czy waro kupic ten model TV , czy może polecacie coś innego w przedziale cenowym do 4.000 zl ?
Mikesz
Zwróć tylko uwagę na wymagane wymiary dla wentylacji i tu się okazuje, że 40Z jest jak 37"
marbab napisał(a):
Ostatnio bylem w sklepie uzgodnic zakup mojego w5500 i sprzedawca, zaczal mnie odwodzic od tego pomyslu na rzecz Samsunga b650. Nie zdziwilo mnie to zbytnio, bo widze wszedzie, ze te 2 tv sa bardzo czesto porownywane. Zdziwilo mnie, ze Samsung jest tanszy od w5500 (mimo to sprzedawca polecal wlasnie tamten tv), acha, i na koniec powiedzial mi, ze w sklepie maja ostatnie 2 modele w5500 i wiecej nie zamawiaja, bo ponoc ma wyjsc jakis nowszy model. Samsungow maja setki.
Co Wy- szanowni forumowicze o tym sadzicie?
pozdrawiam
marbab napisał(a):
ze jak juz wczesniej wspomnialem 37" to moje absolutne maximum.
Wiesz co powiedz żonie, że idziesz po 37", a później powiedz, że taka była promocja na 40, że nie mogłeś się oprzeć, po za tym wśród wielu telewizorów 40" nie wygląda wcale na duży. Sam to wiem bo jak w domu rozpakowałem, ogromne było nasze zdziwienie.
Poza tym może tych 3" nie zauważy, zwłaszcza jak ekran przysłonisz bukietem kwiatów dla żony.
marbab napisał(a):
Co do matryc natomiast to Sony i Samsung stworzyly jedna firme na zasadach joint-venture, bodajze S-LCD, ktora w korei produkuje matryce dla obu tych firm.
Wiem, ze w niektorych tv Sony uzywane byly matryce Sharp.
Dzieki, za odpowiedz. Oczywiscie zgadzam sie z Toba Zimny, ze same matryce to nie wszystko. Zawsze to powtarzalem Z reszta wypowiedzi tez sie zgadzam.
FPZ- wiesz co? na pewno cos w tym jest. Moze i masz racje, ale obawiam sie, ze to nie poszloby tak latwo. Kupujemy tv dla nas, i w sumie chcialbym zebysmy oboje byli zadowoleni z niego. Nie chcialbym zeby, zona zgodzila sie tylko dlatego, ze dostala kwiaty, a potem za kazdym razem spogladala na tv i zalowala, ze nie wzielismy mniejszego. Chcialbym, zebysmy oboje cieszyli sie z tego zakupu. Mimo wszystko sprobuje popertraktowac
ciezkie to zycie
ps chcialem zaznaczyc jeszcze, ze w domu mam tylko i wylacznie kanaly SD (oporcz filmow na dvd z upscalingiem) i je na razie bede ogladal najczesciej. Ponoc przy ogladaniu SD lepiej usiasc dalej od tv, nie mam mozliwosci przesuniecia sofy, boje sie, ze przy 40" obraz SD bedzie "razil w oczy".
Widzisz 40" bardziej się opłaca. Ale jeśli ten zakup ma spowodować kłótnie, to po co się pchać? Osobiście jakbym miał podbramkową sytuację, to wolałbym mieć święty spokój i 37", niż ciągłe gadanie, kłótnie, widzieć ciągłe niezadowolenie partnerki i mieć 40". Spokój, 37" nie brzmi źle
Wiesz co,przy włączonym motionflow obraz jest naprawdę świetny. Jak odpaliłem zwykłego div-x (Metro strachu) na swoim PS3, albo DVD z upscalingiem (fakt mam podłączone przez HDMI) to efekt był naprawdę zdumiewający.
Przez jakis czas miałem tuner satelitarny - Ferguon podłączony przez kabel SCART i powiem ci, że było nieźle, a wręcz dobrze, zwłaszcza z większej odległości ok 2,5 metra. W każdym bądź razie oglądając piłkę nożną na CaNAL+ nie zauważyłem smużenia, dopiero jak się zbliżyłem (ok 20 cm). Oczywiście są to tylko moje spostrzeżenia.
Oczywiście, że lepiej mieć 37" i spokój niż 40" i ... Każdy żonaty wie co może być :smileytwisted:
Co do tych 37 cali, po coś taki rozmiar do wyboru jest więc, jak już ustaliłeś z żoną, że ma być taki, a nie inny to nie ma sensu się wykłócać, tym bardziej, że różnice w obrazie nie są bardzo duże... Jeśli jednak wahasz się przez odległość, to powiedz skąd masz sygnał SD? Platforma cyfrowa czy kablówka? Bo to też ma znaczenie wbrew pozorom.
Dzieki za odpowiedzi i cieple slowa . Obraz SD z tunera Pioneer 1430 przerobionego na Telewizje na Karte. Byc moze nie dlugo zmienie na cos z wyjsciem HDMI. Do tego tv bedzie mial wbudowany angielski tuner (odpowiednik naszego MPEG-4), dzieki ktoremu bede mial dostep do darmowych 40 lub wiecej kanalow tv.
pozdrawiam