anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kiedy Bravia z tunerem DVB-S będzie dostępna w Polsce?

RoyalOak-----
Początkujący

Kiedy Bravia z tunerem DVB-S będzie dostępna w Polsce?

Cześć! Chcem kupić wkrótce telewizor Sony z runerem DVB-S (telewizja satelitarna). Z tego co zauważyłem, to tego rodzaju tele są dostępne w Niemczech już od jakiegoś czasu i nazywają sie W5800. W Polsce natomiast dalej ich brak, a jak wiadomo tuner DVB-S jest w tv bardzo potrzebny, bo satelitę (np. Cyfra+, Cyfrowy Polsat) możemy wtedy obsługiwać poprzez pilot od telewizora, a nie dekodera. Tak więc odpada złomowanie kolejnej skrzynki.
Z tego co zauważyłem przegladajac nowe modele na sony.pl nie zanosi sie na wprowadzenie wbudowanego tunera sat w telewizory BRAVIA z serii na Polske (przegladajac analogiczne strony DE, opisane TV mają taką opcję). Czy mogę się dowiedzieć dlaczego? Czy zamontowanie głupiego tunera wiaze sie z tak duzymi problemami? Dlaczego np. Brytyjczycy i NIemcy mogą oglądać kanały SAT o na wyciągnięcie ręki pilota TV, a Polacy nie? Chyba będę musiał kupić TV za naszą zachodnią granicą albo poczekać na konkurencję, bo wspomniany wyzej tuner jest juz teraz jednym z glownych kryteriow przy wyborze telewizora.

41 ODPOW. 41
RoyalOak-----
Początkujący

Chciałem kupić sobie tę kamerkę bloggie CM5, bo ma fajny "pistoletowy" układ, HD i jest tania. No ale jednak okazało się, że nie będzie ona dostępna w Polsce.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

smok23 napisał(a):

Już poprzednio zwracałem uwagę na problem czytania ze zrozumieniem.

Mogę napisać to samo:

Zimny napisał(a):

Za jakość obsługi odpowiada firma tylko w swoich salonach, a nie w każdym sklepie. Przejdź się do salonów Sony (Sony Center, Sony Style). Sam kupowałem parę produktów u nich i wiem, że wiedzę mają dużą i z chętnie ją przekazują. Zresztą przykład na forum - CS Bielsko. Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu. To jest prawdziwy profesjonalista i jestem przekonany, że kupując w takim sklepie wyjdziesz zadowolony i bogatszy o szczegółową wiedzę.

To, że jakiś sprzedawca w sklepach typu "wszystko tanio" jest niekompetentny i swoją niewiedze przekazuje innym to pewnie częste zjawisko. Wybierając sklep nie wybierasz tylko ceny, ale też "jakość" obsługi. Pretensje można mieć do kierownika sklepu, lub do samego siebie...
Delu, faktycznie jest możliwość zakupu przez Internet, ale trzeba zwrócić uwagę na rodzaj gwarancji. Serwis może nie uznać, jeśli gwarancja nie jest "międzynarodowa". Nie wszystkie produkty taką mają.