Podziel się wrażeniami!
Cześć! Chcem kupić wkrótce telewizor Sony z runerem DVB-S (telewizja satelitarna). Z tego co zauważyłem, to tego rodzaju tele są dostępne w Niemczech już od jakiegoś czasu i nazywają sie W5800. W Polsce natomiast dalej ich brak, a jak wiadomo tuner DVB-S jest w tv bardzo potrzebny, bo satelitę (np. Cyfra+, Cyfrowy Polsat) możemy wtedy obsługiwać poprzez pilot od telewizora, a nie dekodera. Tak więc odpada złomowanie kolejnej skrzynki.
Z tego co zauważyłem przegladajac nowe modele na sony.pl nie zanosi sie na wprowadzenie wbudowanego tunera sat w telewizory BRAVIA z serii na Polske (przegladajac analogiczne strony DE, opisane TV mają taką opcję). Czy mogę się dowiedzieć dlaczego? Czy zamontowanie głupiego tunera wiaze sie z tak duzymi problemami? Dlaczego np. Brytyjczycy i NIemcy mogą oglądać kanały SAT o na wyciągnięcie ręki pilota TV, a Polacy nie? Chyba będę musiał kupić TV za naszą zachodnią granicą albo poczekać na konkurencję, bo wspomniany wyzej tuner jest juz teraz jednym z glownych kryteriow przy wyborze telewizora.
Chciałem kupić sobie tę kamerkę bloggie CM5, bo ma fajny "pistoletowy" układ, HD i jest tania. No ale jednak okazało się, że nie będzie ona dostępna w Polsce.
smok23 napisał(a):
Już poprzednio zwracałem uwagę na problem czytania ze zrozumieniem.
Zimny napisał(a):
Za jakość obsługi odpowiada firma tylko w swoich salonach, a nie w każdym sklepie. Przejdź się do salonów Sony (Sony Center, Sony Style). Sam kupowałem parę produktów u nich i wiem, że wiedzę mają dużą i z chętnie ją przekazują. Zresztą przykład na forum - CS Bielsko. Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu. To jest prawdziwy profesjonalista i jestem przekonany, że kupując w takim sklepie wyjdziesz zadowolony i bogatszy o szczegółową wiedzę.