anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KOMPROMITACJA SONY

potek1
Początkujący

KOMPROMITACJA SONY

Kupiłem sobie jakiś czas temu model kdl-26ex302(niestety przez internet sygerując się opiniami użytkowników) i oto co mnie wnerwia najbardziej:
1.Matryca-kąty patrzenia i czas reakcji matrycy to jest totalna kompromitacja i porażka sony! **** lg i samsungi o niebo lepiej graja
2.Totalnie kiepski obraz sd z kablówki(wiem-procesor be2 )
3.Niezbyt dobrej jakości obraz z tunera cyfrowego przez złącze RGB
4.Mam telewizje 'n' podłączoną przez hdmi i tu obraz jest dużo lepszy,hd-igła :) ale prędkość reakcji matrycy sprawia że nawet oglądając kanały hd nie do końca można być zadowolonym(np:oglądajac mecz tenisa widać za piłeczką białą smuge!) :smileyevil:
5.Włączanie tv 15-20sekund :o to gruba przesada i jeszcze ten GONG :smileyevil:
6.Z tego co widzę kolejne wersje oprogramowania niewiele poprawiają-nawet na stronie nie piszą co dokładnie poprawili(wgrałem już 4)
Jedyne co mi sie bardzo podoba to MENU-rewelka.Do tej pory kupowałem tylko sprzęty Sony ale po tym zakupie już więcej soniaka nie kupie!!! LUDZIE NIE KUPUJCIE TEGO MODELU!

edytowano 21.11.2010
Niecenzuralne wyrażenie.
Zimny.

15 ODPOW. 15
PePeush
Początkujący

buahahaha :D ja proponuję podkleić ten temat, żeby każdy na dobry początek bytności na forum sobie humorek poprawił...

jak kupujesz najniższy model auta, to się nie dziw, że nie masz klimatyzacji i elektrycznych szyb; a jak kupujesz telefon za złotówkę, to nie dziw się, że jest to jeden z najsłabszych sprzętów na rynku;

sam nie wiem, czy to internetowy trol, czy ktoś na prawdę jest tak bezmyślny i ta opinia jest na serio 😕

potek1
Początkujący

PePeush napisał(a):

nie dziw się, że jest to jeden z najsłabszych sprzętów na rynku;

sam nie wiem, czy to internetowy trol, czy ktoś na prawdę jest tak bezmyślny i ta opinia jest na serio 😕

Faktycznie ten tv Sony to najgorszy tv na rynku! Nawet LG który robi kuchenki mikrofalowe,lodówki,golarki i pieron wie co jeszcze robi tv z lepszą matrycą(nawet te z niższej półki cenowej składane gdzieś przez małych skośnookich w garażu w Tajlandii :c20 ) niż ten model soniaka. Inne modele pewnie są OK ale ja mówie o kontretnym modelu i ten akurat jest do d...
"Na serio" to są chyba pisane te pochlebne opinie w internecie o tym tv :smileyhappy: Myslisz że jak ktoś wydaje 1600zł na tv to robi to bezmyślnie? Bezmyślnie to ludzie piszą opinie(mylące ludzi) w inernecie,pewnie tak samo chwalą się przed znajomymi.Za 1400zł mogłem kupić samsunga który potrafi np:odtworzyć format mkv,mp4. A reszte ma to samo(tunery tv itp.) Niestety chciałem mieć sony i sie bardzo zawiodłem. TAKIMI MODELAMI SONY SAMO ROBI SOBIE ANTYREKLAME
I nie mam zamiaru pisać bzdur że jest to dobry tv skoro nie jest-przynajmniej nie za taką cene.Po Sony należy spodziewać się porządnego sprzętu nawet jeśli byłby to najtańszy tv

Ravi-----
Początkujący

Jeśli kablówka jest analogowa to niestety rewelacji nie można się spodziewać, było to poruszane kilka tematów niże (dlatego jest taka różnica w porównaniu z Nką). Co do samego telewizora, to nie powinno bazować się tylko na tym co się wyczyta, ale samemu pójść i zobaczyć dany model w salonie, każdy ma inne wymagania, jeśli Twoje były dość wysokie to za bodajże 1800zł można już dostać model 32ex500 który jest o klasę wyżej jeśli chodzi o jakość obrazu.

PePeush
Początkujący

potek1 napisał(a):

Za 1400zł mogłem kupić samsunga

to dlaczego nie kupiłeś? bo Sony w rozmowie z sąsiadem brzmi lepiej niż Samsung? są osoby, którym ten telewizor w zupełności wystarczy i będą nim zachwyceni; jest grupa odbiorców, która nie ma wymagań co do jakości tv - liczy się dla nich cena i trwałość produktu, a w tę są w stanie uwierzyć, kiedy producent daje na produkt 5 lat gwarancji;
dokonałeś zupełnie nieprzemyślanego zakupu; nie pofatygowałeś się, żeby w sklepie sprawdzić jakość obrazu oferowanego przez ten tv; pretensje miej do siebie, a nie wypisujesz to u jakiejś kompromitacji;
jedyna kompromitacja z jaką mamy tu do czynienia to Twoja własna :shock:

potek1
Początkujący

PePeush- A dlatego kupiłem sony a nie samsunga bo mam już kilka sprzętów sony(sentyment do tej marki) z których jestem zadowolony a nie przez ''bo Sony w rozmowie z sąsiadem brzmi lepiej niż Samsung'' bo g...o mnie obchodzi co sobie sąsiad pomyśli. TEN MODEL TV TO KOMPROMITACJA SONY I BASTA :c30
Nie każdy ma czas ganiać po sklepach za jednym telewizorem,dlatego sugerowałem się opiniami użytkowników znalezionymi w internecie.Widocznie większośći tych użytkowników wystarcza sam fakt że mają tv z napisem SONY i nie przejmują się tym ze tv nie do końca jest ok. Nie oczekiwałem jakichś fajerwerków i wodotrysków ale tylko tyle zeby przyzwoicie wyświetlał obraz.Nie wiem kto produkuje matryce dla sony ale to największy minus tego tv.Kąty widzenia są takie że wystarczy tylko ok.40-60 stopni i kolory zaczynają robić się bladsze.No i ta prędkość reakcji matrycy. Co ciekawe nawet na stronie sony w danych technicznych nie ma podanych tych dwóch parametrów.Przypadek :c18

oldguest
Początkujący

potek1 napisał(a):

Co ciekawe nawet na stronie sony w danych technicznych nie ma podanych tych dwóch parametrów.Przypadek :c18

Nie doszukiwał bym się spisku... Od 1,5 może dwóch lat już tych parametrów się nie podaje. Klienci też o to coraz rzadziej pytają.

Co jak co ale EX300 to niestety podstawowy model i ogólnie na forum.sony.pl nie widziałem żeby ktoś się nim zachwycał... Nie wiem więc skąd te opinie.

A przy wyborze telewizora to od kąt istniejemy (ponad 3,5 roku) ZAWSZE liczył się faktyczny obraz widziany niż dane na papierze.

Ps. Podobno w necie można oddać do 10 dni produkt... Za względnie niewiele można mieć EX500 który jest ze 2 klasy wyżej jeśli chodzi o obraz.

Ravi-----
Początkujący

Podstawa to zawsze obejrzenie interesującego nas modelu/modeli na żywo, a nie bazowanie tylko na relacjach innych użytkowników, każda ocena jest subiektywna, tak samo jak każdy test, recenzja...

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Kolego Potek1 - pokaż mi telewizor który się nie psuje. Pokaż mi firmę, która nie ma sieci serwisowej. Nie ma takich firm, każde urządzenie może się popsuć. Toyota uważana za wzór bezawaryjnych pojazdów, zobacz jakie miała akcje. Nie można generalizować w ten sposób. Piszesz o kompromitacji Sony - pokaż mi statystyki ilości sprzedanych modeli i reakcji serwisu. O, pewnie nie masz...
Piszesz o wadach telewizorów - pokaż mi model idealny? O, nie ma takiego. Każdy telewizor ma swoje mocne i słabe strony. W każdej firmie telewizory tańsze będą gorsze od tych droższych. Wskazujesz na cechy jak czas reakcji matrycy itd. Takich rzeczy nie podaje się z dwóch prostych powodów. Po pierwsze - czsy reakcji matrycy jakie są używane w obecnych modelach nie są zauważalne dla ludzkiego oka. Czy masz 2,3,7 ms, nie jest istotne. Nie zauważysz tego. Po drugie, nie sama matryca jest ważna. Elektronika może skutecznie opóźnić czas reakcji. Więc m.in. po to się nie podaje, bo możesz kupić 2ms co będzie prawdą), a w rzeczywistości będzie dużo więcej.

profile.country.pl_PL.title
froncek7
Początkujący

Zimny napisał(a):

.
Wskazujesz na cechy jak czas reakcji matrycy itd. Takich rzeczy nie podaje się z dwóch prostych powodów. Po pierwsze - czsy reakcji matrycy jakie są używane w obecnych modelach nie są zauważalne dla ludzkiego oka. Czy masz 2,3,7 ms, nie jest istotne. Nie zauważysz tego.
.

Trochę pojechałeś, bo czas reakcji w LCD to jeden z ważniejszych parametrów i nie wierzę, że nie słyszałeś o smużeniu... ;) Pomijając kiedy widać je bardziej a kiedy mniej, to jednak inaczej będzie na 7ms a inaczej na 2ms matrycy.