anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Seria EX500 np. KDL-37EX500

Ondyne
Początkujący

Seria EX500 np. KDL-37EX500

Seria EX500 zapowiada się dość interesująco. Na podstawie szczątkowych informacji, które zostały opublikowane, odnoszę wrażenie, że jest to kontynuacja linii W5500. Ale może się mylę.
http://www.sony.pl/product/t32-ex-series/kdl-37ex500
Dla mnie istotną ciekawostką jest możliwość podłączenia przystawki WiFi UWA-BR100. Niestety, ale nigdzie nie mogę się doszukać informacji do jakiego gniazda należy ją podłączyć. W opisie funkcji telewizora jest napisane: "Wi-Fi Ready – możliwość podłączenia adaptera sieci bezprzewodowej albo klucza USB w celu łatwego łączenia się z domową siecią bezprzewodową bez wprowadzających bałagan kabli", Czyżby to oznaczało, że WiFi podłącza się przez to samo gniazdo USB, które służy do podłączania kluczy USB lub czytników kart pamięci? Albo WiFi albo klucz USB? Chyba nie, bo byłaby to kompletna bzdura.
Druga rzecz, która mnie interesuje, to czy będzie możliwość bezprzewodowego przesyłania filmów DVD odtwarzanych bezpośrednio na PC, za pomocą funkcji strumieniowania np. z darmowego VideoLan. Pytam, bo nie zawsze to co wydaje się być oczywiste, dla inżynierów Sony jest również oczywiste.
No i na koniec pytanie. Ile te zabawki będą kosztować?

47 ODPOW. 47
oldguest
Początkujący

Mówiłem o praktyce... 20Mbps to max dla Bravii tyle może przyjąć. Więc wystarczy że Laptop też będzie na Wi-Fi i mamy 10Mbps. Jak będą jakieś zakłócenia to też transfer się zmniejsza itd itp. U nas w firmie nawet N nie wyrabia (dużo zakłóceń) i działa max około 17-19Mbps i to tylko na 2 kanałach na reszcie około 5-6Mbps. Więc odpowiedź nie może być w prost ponieważ zależy to od wielu czynników. A jak brakuje to oczywiście zaczyna się przycinanie do tego rozjeżdża się dźwięk z obrazem.

Ondyne
Początkujący

Tak na dobrą sprawę, to EX500 niewiele różnie się od W5500. Czyta divX przez USB, a dalej to prawie to samo. Myślę, że zamiana W na EX nie wniesie nic rewolucyjnego, zwłaszcza, że active point mogę również podłączyć do W5500. Gdyby jeszcze było to drugie gniazdo USB dla WiFi.
Chyba poszukam sobie jakiegoś AP w standardzie n.
A tak przy okazji to jestem ciekaw, czy EX500 ma automatyczne wczytywanie podstron telegazety, tak jak W5500, czy też nie, tak jak to było w W4500? Może Panowie z CS Bielsko mogą coś powiedzieć w tej sprawie, bo w Warszawie w kilku salonach Sony, w których byłem, nie ma podłączonego ani jednego kanału TV, który nadaje również teletext.

oldguest
Początkujący

EX500 buforuje podstrony jak jest np. 04/04 to może przełączać na strzałkach te 4 strony po zbuforowaniu.

Ravi-----
Początkujący

Ondyne napisał(a):

Tak na dobrą sprawę, to EX500 niewiele różnie się od W5500. Czyta divX przez USB, a dalej to prawie to samo. Myślę, że zamiana W na EX nie wniesie nic rewolucyjnego, zwłaszcza, że active point mogę również podłączyć do W5500. Gdyby jeszcze było to drugie gniazdo USB dla WiFi.

Jest wprowadzonych kilka zmian o które bardzo postulowali użytkownicy przy w5500, jakość obrazu również jest trochę lepsza, tak samo obróbka SD, także jeszcze biorąc pod uwagę cenę jest całkiem konkretna propozycja. Ale fakt sam mam u siebie w5500 i jeżeli będę kupował telewizor to na coś pokroju hx700 czyli szczebelek wyżej, gdzie różnice są już bardzo wyraźne.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Ondyne napisał(a):

Tak na dobrą sprawę, to EX500 niewiele różnie się od W5500.

Jeśli chodzi o obraz, to pewnie różnica jest niewielka. Chociaż nie widziałem jeszcze porównania tych modeli. Za to więcej różnic jest jeśli weźmiemy pod uwagę funkcje telewizorów. Główną różnicą jest Bravia Internet Video. Dla mnie możliwość odtwarzania np. youtube na ekranie telewizora - to rewelacja. Do tego możliwość podłączenia do USB adaptera WiFi - też fajne. Poprawione Motionflow (100Hz). Użyteczność USB wzbogacili o filmy Divix. Zamontowali czujnik obecności, filtr grzebieniowy 3D... Trochę tych zmian jest...
Co mnie zastanawia:
Tryb Cinema – możliwość wybrania dwóch trybów dających wrażenie uczestnictwa w prawdziwym seansie filmowym, z niepowtarzalną fakturą filmu i zoptymalizowanymi ustawieniami koloru i jasności

Dwóch trybów? Ktoś to sprawdzał? W W4500 mam jeden, w W5500 jest tak samo.

oldguest
Początkujący

Zimny napisał(a):

Zamontowali czujnik obecności,

To dopiero w EX700 i LX900

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

No to jest błąd na stronie Sony, w niektórych sklepach i testach...

gitarra-----
Początkujący

W jakim programie konwertujecie pliki wideo nie obsługiwane przez ex500 (np: *.mkv)? I z jakimi parametrami aby plik wyjściowy był czytany z pendriva przez tv?