Podziel się wrażeniami!
Witam mam pytanie wie ktoś z was jak najlepiej skonfigurować ten telewizor?
W instrukcji za wiele nie piszę. Próbowałem różnych ustawień i jakoś nie mogę sobie poradzić.
Macie jakieś sprawdzone ustawienia do tego modelu?
Z góry dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam.
Witaj,
na 32" nie próbowałem, ale spróbuj tych:
viewtopic.php?f=215&t=6974
Jeśli nie będą pasowały, napisz co przeszkadza. Czy obraz jest za ciemny, za bardzo rozmyty itd. I jeszcze jedno pytanie - co masz podłączone pod telewizor, z jakiego sygnału korzystasz?
Używam jak na razie telewizji analogowej. Niestety DVB-T w Krakowie jeszcze nie ma z tego co pisało na internecie
A jeśli chodzi o te ustawienia to obraz przede wszystkim jest za ciemny i taki trochę rozmazany. Nie wiem czy do telewizji analogowej da się go jakoś ustawić czy najlepiej go ustawiać do cyfrowej telewizji HD. W tedy będzie jakość na pewno o wiele lepsza
Zwiększ podświetlenie, ewentualnie trochę jasność. Aby pozbyć się rozmycia zwiększ "Ostrość" - według uznania (na początek możesz ustawić z 5-6). Warto również zmienić:
Redukcja zakłóceń : wł
Redukcja zakłóceń MPEG : wł
Korekcja czerni : mała.
Niestety z sygnału analogowego nie wyciągnie się dużo. Ogromna zmiana jest przy sygnale cyfrowym. Warto zastanowić się nad jakąś platformą cyfrową.
No właśnie się zastanawiam. Tylko nie wiem co wybrać. Żeby było dość tanie i dobre.
Nie widać praktycznie różnicy. Nic z tym raczej się nie da zrobić będę musiał zmienić na inną telewizję.
Jeśli chcesz zamówić jakiś pakiet telewizyjny, polecam to zrobić jak jeszcze obowiązują promocje świąteczne. Ze swoich doświadczeń polecam Nkę i Cyfrę. Chyba Nkę bardziej - do codziennego oglądania.