anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Bravia KDL-32EX500 jak ustawić obraz

profile.country.pl_PL.title
ziome3eknh
Początkujący

Sony Bravia KDL-32EX500 jak ustawić obraz

Witam mam pytanie wie ktoś z was jak najlepiej skonfigurować ten telewizor?
W instrukcji za wiele nie piszę. Próbowałem różnych ustawień i jakoś nie mogę sobie poradzić.
Macie jakieś sprawdzone ustawienia do tego modelu?
Z góry dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam.

5 ODPOW. 5
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
na 32" nie próbowałem, ale spróbuj tych:
viewtopic.php?f=215&t=6974

Jeśli nie będą pasowały, napisz co przeszkadza. Czy obraz jest za ciemny, za bardzo rozmyty itd. I jeszcze jedno pytanie - co masz podłączone pod telewizor, z jakiego sygnału korzystasz?

ziome3eknh
Początkujący

Używam jak na razie telewizji analogowej. Niestety DVB-T w Krakowie jeszcze nie ma z tego co pisało na internecie :)

A jeśli chodzi o te ustawienia to obraz przede wszystkim jest za ciemny i taki trochę rozmazany. Nie wiem czy do telewizji analogowej da się go jakoś ustawić czy najlepiej go ustawiać do cyfrowej telewizji HD. W tedy będzie jakość na pewno o wiele lepsza :)

Zimny_
Użytkownik

Zwiększ podświetlenie, ewentualnie trochę jasność. Aby pozbyć się rozmycia zwiększ "Ostrość" - według uznania (na początek możesz ustawić z 5-6). Warto również zmienić:
Redukcja zakłóceń : wł
Redukcja zakłóceń MPEG : wł

Korekcja czerni : mała.

Niestety z sygnału analogowego nie wyciągnie się dużo. Ogromna zmiana jest przy sygnale cyfrowym. Warto zastanowić się nad jakąś platformą cyfrową.

ziome3eknh
Początkujący

No właśnie się zastanawiam. Tylko nie wiem co wybrać. Żeby było dość tanie i dobre.
Nie widać praktycznie różnicy. Nic z tym raczej się nie da zrobić będę musiał zmienić na inną telewizję.

Zimny_
Użytkownik

Jeśli chcesz zamówić jakiś pakiet telewizyjny, polecam to zrobić jak jeszcze obowiązują promocje świąteczne. Ze swoich doświadczeń polecam Nkę i Cyfrę. Chyba Nkę bardziej - do codziennego oglądania.