Podziel się wrażeniami!
Zamierzam kupić telewizor LCD KDL-40EX700. Byłem już bliski zakupu, ale zaniepokoiły mnie informacje na Forach w internecie o trzeszczącej obudowie telewizora po włączeniu odbiornika lub tuż po jego wyłączeniu.
Wydatek finansowy na taki telewizor to pokaźna kwota i zastanawia mnie jak taka marka jak Sony może dopuszczać aby obudowa trzeszczała.
Który z podobnych modeli Sony można by wybrać aby być w 100 % pewnym że obudowa nie będzie trzeszczeć ?
Faktycznie obsługa z BOKu się tutaj nie popisała, przedzwoń jutro jeszcze raz, jeśli uważasz, że decyzja serwisu była krzywdząca warto się od niej odwołać. Szczerze powiem, że przy modelu ex70x pierwszy raz słyszę o trzaskającej obudowie Co do ex401 to model oparty na tradycyjnym podświetleniu, przez co jest grubszy, bardziej masywny...
Tak jak już pisałem wcześniej dźwięki te wydaje matryca a nie obudowa !
Dzwoniłem wczoraj do Biura Obsługi Sony po raz kolejny, około godz. 14.
Pan z obsługi sprawdził co się dzieje z moja sprawą , poinformował mnie
że prowadzą korespondencje z serwisem który telewizora sprawdzał.
Zadeklarował że postarają się poinformować mnie o decyzji jeszcze
tego samego dnia.
Wczorajszy dzień minął , minął dzisiejszy i znowu cisza.
Wczoraj po dwóch tygodniach w końcu zadzwoniono do mnie z biura obsługi Sony.
Pani poinformowała mnie że według serwisu telewizor jest sprawny , jako że się z tym nie zgodziłem
zaproponowała mi ponownie zgłoszenie do serwisu w celu sprawdzenia.
Dzisiaj był serwisant z innego serwisu niż poprzednio.
Stwierdził on że ten model tak ma i nic na to nie poradzi , wymiana matrycy czy też telewizora
nic nie zmieni bo nowy też będzie "strzelał".
To by było na tyle z gwarancją Sony.
Zostałem z telewizorem z wadą fabryczną za kilka tysięcy złotych.
Cześć,
w żadnym wypadku nie ustępuj. To jest wada i producent jest zobowiązany do wymiany sprzętu. Poza tym "strzelający" problem w ex700 jest ogólnie znany i słyszałem, że Sony bez problemu wymienia te telewizory (tylko że na model ex710, który ma dużo gorszą matrycę więc trzeba się tutaj zastanowić czy nie lepiej zaakceptować to strzelanie). Tak czy inaczej muszą wymienić skoro innym wymieniają. Dlaczego masz być klientem gorszej kategorii. Znajdź klienta jako świadka, któremu wymienili i idź z tym do sądu.
pzdr
j_r
tylko że na model ex710, który ma dużo gorszą matrycę więc trzeba się tutaj zastanowić czy nie lepiej zaakceptować to strzelanie
tylko że na model ex710, który ma dużo gorszą matrycę więc trzeba się tutaj zastanowić czy nie lepiej zaakceptować to strzelanie
EX700 to matryca Sharpa, natomisat w EX710 (40 i 55 cali) Sony-Samsung (nie komentuję wogóle czasu reakcji matrycy, Sony nawet takiej informacji nie udostępnia, wstydzi się?), a w modelach 32 i 46 cali martyce AUO (tutaj wogóle nie ma czego komentować).
EX700 to matryca Sharpa, natomisat w EX710 (40 i 55 cali) Sony-Samsung (nie komentuję wogóle czasu reakcji matrycy, Sony nawet takiej informacji nie udostępnia, wstydzi się?), a w modelach 32 i 46 cali martyce AUO (tutaj wogóle nie ma czego komentować).
A jakie to ma znaczenie w jakim trybie? Dłuższy czas reakcji (i co za tym idzie migotanie i lagi) to właściwość naturalna matrycy i żadna kalibracja czy tym podobne akcje tego nie wyeliminują.
A jakie to ma znaczenie w jakim trybie? Dłuższy czas reakcji (i co za tym idzie migotanie i lagi) to właściwość naturalna matrycy i żadna kalibracja czy tym podobne akcje tego nie wyeliminują.