anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Strzelająca obudowa w LCD KDL-40Ex700

profile.country.pl_PL.title
piotr2802
Początkujący

Strzelająca obudowa w LCD KDL-40Ex700

Zamierzam kupić telewizor LCD KDL-40EX700. Byłem już bliski zakupu, ale zaniepokoiły mnie informacje na Forach w internecie o trzeszczącej obudowie telewizora po włączeniu odbiornika lub tuż po jego wyłączeniu. :c8
Wydatek finansowy na taki telewizor to pokaźna kwota i zastanawia mnie jak taka marka jak Sony może dopuszczać aby obudowa trzeszczała.
Który z podobnych modeli Sony można by wybrać aby być w 100 % pewnym że obudowa nie będzie trzeszczeć ?

37 ODPOW. 37
Zimny_
Użytkownik

Ale sama matryca nie mówi o Input lagach. Bardzo istotna jest pozostała elektronika. Matryce produkowane obecnie mają znormalizowane poziomy. A kalibracja - bardzo pomocna.

Ravi-----
Początkujący

A jakie to ma znaczenie w jakim trybie? Dłuższy czas reakcji (i co za tym idzie migotanie i lagi) to właściwość naturalna matrycy i żadna kalibracja czy tym podobne akcje tego nie wyeliminują.

Po pierwsze czas reakcji matrycy można różnie mierzyć tak jak i kontrast dynamiczny (powoli się już odchodzi od jego podawania), input lag bierze się z opóźnień generowanych przez sam telewizor- ustawienia mają znaczenie im więcej "odszumiaczy" obrazu włączymy im więcej operacji telewizor będzie musiał wykonać tym większe będą opóźnienia...

oldguest
Początkujący

Model martycy sprawdzić można w menu serwisowym - ostatnia informacja w prawej kolumnie na pierwszej planszy.

Postaram się sprawdzić jak będę w pracy.

A z tego co wiem tak samo jak z fabryka S-LCD Corp. (ta Sony i Samsunga 50:50) tak samo z Sharpem Sony postawiło fabrykę tylko że udział Sony w tej fabryce jest mniejszy. Od razu trzeba też zauważyć że matryce produkowane w danej fabryce dla rożnych producentów są różne (nie są takie same). Sprzedaż telewizorów Sony i po prostu fabryki nie wyrabiają co niestety widać po dostępności niektórych modeli :(

j_r-----
Początkujący

Ravi napisał(a):

A jakie to ma znaczenie w jakim trybie? Dłuższy czas reakcji (i co za tym idzie migotanie i lagi) to właściwość naturalna matrycy i żadna kalibracja czy tym podobne akcje tego nie wyeliminują.

Po pierwsze czas reakcji matrycy można różnie mierzyć tak jak i kontrast dynamiczny (powoli się już odchodzi od jego podawania), input lag bierze się z opóźnień generowanych przez sam telewizor- ustawienia mają znaczenie im więcej "odszumiaczy" obrazu włączymy im więcej operacji telewizor będzie musiał wykonać tym większe będą opóźnienia...

Tak jest w teorii. Natomiast nawet po wyłączniu wszystkich wspomagaczy, Motionflowów, wykorzystaniu róznych trybów migotanie w EX710 jest widoczne, czego nie było w EX700. Uważam, że EX700 był udanym modelem (wg. mnie lepsza matryca, bardziej równomierne podświetlenie, kąty, może troche gorszy kontrast od następcy) dlatego fabryki nie wyrabiały z produkcją matryc. W zaprzyjaźnionym MM znikały jak ciepłe bułeczki, pomimo wysokiej z początku ceny. Z EX710, gdyby nie agresywna polityka cenowa nie byłoby tak dobrze.

machomen11
Początkujący

Witam serdecznie otóż mam ten sam problem kupiłem telewizor LCD KDL-40Ex700 o dwuch tygodniah wymieniali mi matryce bo pojawiły sie na niej białe plamki i po wymianie pewnej telewizor zaczoł pstrykac, dodam że przy starej matrycy nic takiego nie było po dłuższym oglądaniu i wyłączeniu telewizor matryca pstryka są to takie trzaski że w nocy nie idzie usnąć nie ze jest pare tych pstryków tylko co jakies 10 sekund przez moze 2 godziny niewiem co teraz mam z tym zrobić napewno tego tak nie zostawie ponieważ telewzor jest w sypialni..

Zimny_
Użytkownik

Spróbuj reklamować naprawę w serwisie.

luzny-----
Początkujący

machomen11 napisał(a):

Witam serdecznie otóż mam ten sam problem kupiłem telewizor LCD KDL-40Ex700 o dwuch tygodniah wymieniali mi matryce bo pojawiły sie na niej białe plamki i po wymianie pewnej telewizor zaczoł pstrykac, dodam że przy starej matrycy nic takiego nie było po dłuższym oglądaniu i wyłączeniu telewizor matryca pstryka są to takie trzaski że w nocy nie idzie usnąć nie ze jest pare tych pstryków tylko co jakies 10 sekund przez moze 2 godziny niewiem co teraz mam z tym zrobić napewno tego tak nie zostawie ponieważ telewzor jest w sypialni..

Reklamuj TV w serwisie , jak Ci odmówią naprawy to zadzwoń do Biura Obsługi Klienta Sony.
Niestety to wszystko trwa bardzo długo i trzeba się uzbroić w cierpliwość.

luzny-----
Początkujący

U mnie sprawa na dzień dzisiejszy wygląda tak że zaproponowano mi wymianę modelu 701 na 710.
Na wymianę się zgodziłem bo do tych trzasków przyzwyczaić się nie jestem w stanie a mam ten TV od trzech miesięcy.
Czekam na nowy telewizor i mam gorącą nadzieję że tym razem będzie działał tak jak powinien.
W tym TV który jeszcze mam pojawił się nowy problem. Telewizor zaczął wydawać nowe dźwięki.
Cykliczne tak jakby "mlaskanie" co 9 sekund z okolicy gniazd. Jest to dość ciche ale słyszalne przy cichych scenach.