anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

tv37 a tv cyfrowa

karol.
Początkujący

tv37 a tv cyfrowa

Witam mam pytanie jaka polecacie telewizje pod Sony KDL37'' lubie pilke i czasem film a slyszalem ze co telewizja to inny odbiór hd a zalezy mi zeby mojego soniaka wkoncu wykorzystac w 100%

4 ODPOW. 4
Ravi-----
Początkujący

Najlepiej to zdecydować się na platformę satelitarną i patrzeć pod kątem kanałów HD, wybór platformy to już kwestie opłat, oferty programowej etc. polecam zainteresować się cyfrą oraz Nką. Największa ruletka panuje wśród dostawców kablowych i nie zawsze jest tak jak być powinno.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Ciężki temat. Nie chcę być stronniczy, ale od siebie polecam albo Cyfrę, albo Nkę. Mam obie platformy, nie mogłem zdecydować się na jedną.
Według mnie lepszy obraz jest na Nce. Teoretycznie, ponieważ Cyfra nadaje niektóre kanały z wyższym poziomem bitrate (jest to wartość teoretycznie odpowiadająca za "wagę" - jakość obrazu). Jednak widzisz, teoretycznie lepsze parametry, a mi wydaje się inaczej...
Do tego na Nce jest więcej kanałów HD. Jest bardzo dużo kanałów typu "Discovery". Są też kanały filmowe, ale w miarę rzadko jest coś ciekawego. Sportu jest też stosunkowo dużo. Z najlepszych to Liga Mistrzów w jakości HD! Do tego tańsza oferta, przyjemniejsza obsługa klienta, szybsze i bardziej zaawansowane dekodery.
Przy Cyfrze największy plus to dwa kanały filmowe C+, i dwa kanały sportowe - gdzie jest naprawdę dużo ciekawego sportu (w tym kanał HD). Mają większość najlepszych lig piłkarskich, rugby, NBA, żużel, itd. Właśnie te kanały skusiły mnie do ich oferty. Na dwóch pozostałych kanałach C+ jest też więcej dobrych filmów. Minus, to sporo z nich później w miesiącu powtarza się:/
Obecnie jakbym miał wybierać, chyba jednak zdecydowałbym się na Nkę i jak coś to najmniejszy pakiet Cyfry z kanałami sportowymi. Jednak dobrze byłoby wejść na strony Nki i Cyfry i porównać oferty. Jak masz jakieś pytania, pisz.

Ravi-----
Początkujący

Zależy co jest priorytetem przy wyborze, w przypadku Nki mamy do czynienia z większą ilością kanałów HD czyli to co telewizory LCD lubią najbardziej, z drugiej strony Cyfra ma kilka ciekawych kanałów których nigdzie indziej nie znajdziemy.... Cena to również ważny aspekt.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie...