anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A550 z Angli

Balu142
Początkujący

A550 z Angli

Witam;))

To pierwszy moj post... dlugo juz tutaj siedze na tym forum lecz dopiero teraz postanowilem zalozyc konto;))

Chcialbym rozpoczac moja przygode z fotografia. ;)) Dlatego tez ten post...

Mianowicie... Mam mozliwosc kupienia aparaty a550 z angli, nowka sztuka cena atrakcyjna.... wszystko ladnie pieknie lecz moje pytanie brzmi...

Czy jesli zakupie aparat w Angli czy jego gwarancja jest nadal aktualna?? I w razie potrzeby gdzie moge sie z nim zglosic?? Czy przyjmie mi go kazdy dealer sony w polsce czy nie?? Prosze o pomoc gdyz to jest dla mnie bardzo wazne... moge zaoszczedzic pare zlotych lecz czy gra jest warta swieczki?? jak z menu?? czy bedzie do wyboru w jezyku polskim?? jesli nie to czy moge to zmienic gdzies bez utraty gwarancji??

Z gory dziekuje za odpowiedzi;))

Pozdrawiam;))

11 ODPOW. 11
profile.country.pl_PL.title
tenzer
Poszukiwacz

Balu142 napisał(a):

w razie potrzeby gdzie moge sie z nim zglosic??

Do dowolnego Sony Center, powinna obejmować go gwarancja europejska.

Balu142 napisał(a):

jak z menu??

Z tego co kilkukrotnie czytałem na forum nie ma możliwości zmiany oprogramowania nawet w autoryzowanym punkcie serwisowym Sony

Balu142 napisał(a):

czy bedzie do wyboru w jezyku polskim??

Tak

Szczerze mówiąc nie jestem pewny swoich odpowiedzi. Poczekaj na odzew od jeszcze inych użytkowników.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Będzie menu po polsku i gwarancja europejska, jeśli aparat był przeznaczony do strefy euro. Jeśli sklep sprowadza sobie np. z Taiwanu, bo taniej, to tego wszystkiego może nie być.

------------------------------
fotoamator
ikar39-----
Początkujący

kumpel przywiózł z wysp :c56 850 i dupa blada nie ma języka polskiego :c15

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

brak polskiego menu, to pikuś w porównaniu do braku europejskiej karty gwarancyjnej

Początkujący

A jak moge to sprawdzic czy jest gwarancja europejska??

I czy obejmuje rowniez 2 lata??

Dziekuje za zainteresowanie i odpowiedzi;)

profile.country.pl_PL.title
majorglory
Poszukiwacz

Najlepiej poprosić sprzedającego o skan/foto pierwszej strony i może też sprawdzić menu.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Powinieneś dostać taką rozkładaną książeczkę w kolorze niebieskim z napisami w kilku językach, że jest to gwarancja europejska.
Nie wiem jak jest z Alfami ale Vaio kupione w Anglii i Włoszech ma tylko roczną gwarancję.

ikar39-----
Początkujący

tylko że ta gwarancja w kolorze niebieskim musi być podbita pieczątką sklepu w którym był kupiony aparat

Balu142
Początkujący

Dziekuje bardzo za odpowiedzi;)) zaraz sie tym zajme;))