Podziel się wrażeniami!
Siemka, Panowie i Panie czy możecie mi powiedziec jak wy robicie ze np. są mocno nasycone kolory ?? nie znam sie na tym kompletnie a z miłą chęcia bym sie nauczył. czy Zdjęcia sa jakos specjalnie obrabiane w jakims programie czy macie jakies sposoby...
ps mam alfe 200 a ogólnie chcialem kupic nikona. Słyszałem ze nikon lepszy ale cena byla 3 x wieksza od sonego. Sprzedawca mowil ze niby jest lepsza alfa. mozecie mi pomóc??
z góry dzieki
A co ci się w Twoich zdjęciach nie podoba?
Wrzuć jakieś dla przykładu to podyskutujemy.
A ustawienia nasycenia podano na str. 89 instrukcji.
Pokaż zdjęcia
Wiez co?! w tej chwili ciezko mi cos znalezc. Ogolnie chodzi mi o fotografowanie przyrody i moje zdjecia slubne sa takie bardzo kolorowe (mam ich okolo 700) wszystkie maja mocno nasycony kolor ( liscie drzew)nie sadze ze kobieta ktora robila te fotki (canon albo nikon) wszystkie je obrabiala w jakims programie.
podaj mi swojego meila wysle fotke z wesela. Zobaczysz o co mi chodzi...
Wiez co?! w tej chwili ciezko mi cos znalezc. Ogolnie chodzi mi o fotografowanie przyrody i moje zdjecia slubne sa takie bardzo kolorowe (mam ich okolo 700) wszystkie maja mocno nasycony kolor ( liscie drzew)nie sadze ze kobieta ktora robila te fotki (canon albo nikon) wszystkie je obrabiala w jakims programie.
witam
również mam a200 od jakiegos czasu i tez moglbym powiedziec ze moje zdjecia nie sa intensywne.ale wg mnie nie chodzi o to.nie oczekuj ze twoje pierwsze zdjecia beda tak samo ladne jak zdjecia ze slubu ktore robil fotograf z dobrym sprzetem i zapewne duzym doswiadczeniem.tak wiec cykaj, cykaj i jeszcze raz cykaj fotki i czytaj duzo o fotografii.podobno trening czyni mistrza.pozdrawiam
W tym miejscu natchniony przez poetę i parafrazując jego słowa mogę śmiało stwierdzić, że lustrzanka maluje prawdziwe, a kompakt prawdziwsze twarze...
ufosan napisał(a):
a kompakt prawdziwsze twarze...
ufosan napisał(a):
a kompakt prawdziwsze twarze...
wratislavian napisał(a):
lol. jezeli widziales kiedys profesjonalana sesje fotograficzna przy użyciu kompaktu to powinienes sie tym z nami podzielic.