Podziel się wrażeniami!
Witam wiem, że jest to forum sony i pewnie będziecie obstawiać przy sony, ale może znajdzie się ktoś obiektywny....
Chce zmienić alphe 300+minolta 50mm. 1.7f+tamron 17-50 f2.8 i hvl-58 na któryś z w/w aparatów i kompletnie nie wiem który wybrać. Z jednej strony jestem przyzwyczajony do sonego, ale denerwują mnie jego szumy i dość wolna praca af. no i ogolnie ostatnio mi szwankuje...dlatego tez myślę o zmianie.
Sony 850 oferuje pełną klatkę ale później ceny obiektywów mnie dobiją, Bo z moich to chyba tylko minoltę mogę podpiąć?
co sądzicie o w/w aparatach?
Pozdrawiam Leszek
jeżeli denerwuje Cie AF w sonym. to właśnie czy denerwuje Cie w a300 czy w wyższych modelach też?
bo na plenerku miałem przez chwilę do czynienia z a900 i podpiętym szkłem sigmy. szybkośc ostrzenia przyprawiła mnie o zawrót głowy, byłem po prostu w szoku. a900 jakby sama ostrzyła i sama robiła zdjęcia;p natychmiast.
7D ostrzy o wiele szybciej niz A900 😃
Matti napisał(a):
Matti napisał(a):
Moj przyjaciel ma 7D i porownywalismy sobie Obiektywy, ktorymi sie bawilismy to Sigma DG 15mm Fisheye f2.8
Rybie oko - no zarąbisty sprzęt do porównywania szybkości AFa
Pozwole sobie zauwazyc, ze AF sprawdzalismy na tych samych obiektywach ( roznily sie tylko bagnetem), bo jaki sens ma sprawdzanie szybkosci AF na A900 + Sigma 70-200 i 7D + Canon 70-200 F2.8 ?
Jezeli tak mamy porownywac to smiało Ci moge powiedzieć, że tutaj Sony tez nie wypada lepiej.
Matti napisał(a):
bo jaki sens ma sprawdzanie szybkosci AF na A900 + Sigma 70-200 i 7D + Canon 70-200 F2.8 ?
Jezeli tak mamy porownywac to smiało Ci moge powiedzieć, że tutaj Sony tez nie wypada lepiej.
Lajam, wlasnie dlatego mowie ze takie porownanie nie ma sensu. Jedyny taki sam obiektyw, ktorym dysponowalismy to była własnie Fisheye
Matti napisał(a):
Pozwole sobie zauwazyc, ze AF sprawdzalismy na tych samych obiektywach ( roznily sie tylko bagnetem), bo jaki sens ma sprawdzanie szybkosci AF na A900 + Sigma 70-200 i 7D + Canon 70-200 F2.8 ?