Podziel się wrażeniami!
Witam
To mój pierwszy post mam nadzieję że nie będzie za długi ale od miesiąca gryzę się z tym który aparat wybrać leciałem po Canonach Nikonach itp itd..., ale ze względu na to że 3/4 domu to Sony postanowiłem kupić tą markę na każdym forum jadą po soniaku że szkoda tego słuchać. Przeleciałem dzisiaj z 500 postów tu na forum i nadal nie jestem pewny proszę o poradę z góry dzięki za odpowiedzi.
Krótka charakterystyka mnie jako przyszłego amatora z zacięciem :
Do tej pory nigdy nie miałem do czynienia z lustrzankami miałem Minolte z3 ale to nie to mam T-300 ale szukam czegoś więcej dlatego postanowiłem kupić lustrzankę.
Mam do wydania od 3000 do 4000 tysięcy.
Myślałem nad zakupem A350 w zestawie z Sony DT 18-70mm F/3,5-5,6 i Sony DT 75-300mm f/4,5-5,6 już miałem kupować
bo ta opcja wydała mi się interesująca po czym na różnych forach zacząłem czytać o A700 i tu się zaczął maksymalny dylemat co teraz. Postanowiłem podzielić to na 4 opcję i mam prośbę o radę którą z nich wybrać:
1. Kupić A350 Sony DT 18-70mm F/3,5-5,6 i Sony DT 75-300mm f/4,5-5,6
czy też inny zestaw i jak tak to który?
2. Kupić A350 body i do tego obiektyw lepszy uniwersalny jeżeli tak to jaki obiektyw ?
3. Kupić A700 z obiektywem 18-70 czy też inny zestaw i jak tak to który?
4. Kupić A700 body i do tego obiektyw lepszy uniwersalny jeżeli tak to jaki obiektyw ?
Znam już różnice pomiędzy tymi aparatami chcę opcjonalnie kupić jak najlepszy zestaw zostało mi 2 tygodnie na podjęcie ostatecznej decyzji i zakup oraz późniejsze cieszenie się z nowego nabytku wiem że z oby dwóch będę zadowolony jestem startującym amatorem i w pierwszym miesiącu nie będę wymagał zbyt wiele od siebie ale już w drugim ... )))
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi
Pozdrawiam
Ja też stanę w obronie A350, według mnie (i nie tylko) bardzo dobry aparat i warto dopłacić, więc szczerze polecam.
...następny ,,popieracz,, 350, z tym że ,,jadę z nią,, na analogowych /jak na razie/ obiektywach...mnie osobiście rajcuje liczba pixeli...jak robię coś bardziej ambitnego to sięgam nadal do analoga, ale wybór modelu pozostawiam zainteresowanemu...
Witam.
Ja jak na razie jestem posiadaczem a200.
Nie potrzebowałem LV bo wcześniej miałem lustrzankę analogową.
Jak bym wybierał między a300, a a350 wybór padłby na a300.
A tobie polecę a700 +sal16105 bo naprawdę warto.
Sam odkładam teraz na ten sprzęt.
Ja osobiscie dysponujac taka kasa, wziałbym względnie A300+16-105, bez wahania wskażę A300.
Witam
Panowie czy kupując w UK będę miał poskie menu czy tylko w sprzęcie sprzedawanym w polsce jest polskie menu bo trafiłem na według mnie superoferte http://www.wootechworld.com/items.php?id=1003526 wychodzi za a700 z obiektywem 16-105 cena 2600zł słyszeliście może o tym sklepie ?
kupując w UK będziesz miał PL menu wiem bo mieszkam w UK i mam PL menu w A350 ale o tym sklepie nic nie słyszałem a i cena trochę dziwna jak na UK dla porównania podaje ci 2 linki za sklepów które znam http://www.jessops.com/online.store/categories/Digital%20SLRs/products/Sony/Alpha%20A700%20%20DT16-1... i http://www.warehouseexpress.com/product/default.aspx?sku=1023021
edit
nie wiem może jestem podejrzliwy ale troszkę mi te ceny w tym sklepie nie pasują niby bez TAX (podatku) sprzedają ale i tak są mocno zaniżone
Raczej to jakiś wałek bo na forum polskim canona tez o tym jest http://canon-board.info/showthread.php?p=648406
hehe szkoda w terms pisze że to nie jest ostateczna oferta i może ulec zmianie.
Widzę że masz zestaw jeden z 2 które mnie interesują co możesz powiedzieć na temat tego zestawu i czy masz jakąś galerię z tego aparaciku i tych obiektywów.
pozdrawiam
viewtopic.php?f=32&t=1651 to moja galeria a jeśli chcesz kopic za granicą to lepiej żebyś miał sprawdzone przez kogoś sklepy
Witam
To znowu ja tym razem mam pytanie z innej beczki chciałbym się dowiedzieć jakie wydawnictwo polecali byście na początek jakieś ABC fotografii w której zawarte były by podstawy poruszania się z lustrzanką oraz jakieś szersze informacje z tego zakresu?
Przy okazji mam pytanie o pogłoski na temat nowych aparatów sony ile w tym prawdy i jeżeli już to kiedy się spodziewacie pytam dlatego że zawsze jak coś kupię to jest najgorszy moment bo po 1 lub 2 wchodzi nowy model?
Pozdrawiam