Podziel się wrażeniami!
Witam
To mój pierwszy post mam nadzieję że nie będzie za długi ale od miesiąca gryzę się z tym który aparat wybrać leciałem po Canonach Nikonach itp itd..., ale ze względu na to że 3/4 domu to Sony postanowiłem kupić tą markę na każdym forum jadą po soniaku że szkoda tego słuchać. Przeleciałem dzisiaj z 500 postów tu na forum i nadal nie jestem pewny proszę o poradę z góry dzięki za odpowiedzi.
Krótka charakterystyka mnie jako przyszłego amatora z zacięciem :
Do tej pory nigdy nie miałem do czynienia z lustrzankami miałem Minolte z3 ale to nie to mam T-300 ale szukam czegoś więcej dlatego postanowiłem kupić lustrzankę.
Mam do wydania od 3000 do 4000 tysięcy.
Myślałem nad zakupem A350 w zestawie z Sony DT 18-70mm F/3,5-5,6 i Sony DT 75-300mm f/4,5-5,6 już miałem kupować
bo ta opcja wydała mi się interesująca po czym na różnych forach zacząłem czytać o A700 i tu się zaczął maksymalny dylemat co teraz. Postanowiłem podzielić to na 4 opcję i mam prośbę o radę którą z nich wybrać:
1. Kupić A350 Sony DT 18-70mm F/3,5-5,6 i Sony DT 75-300mm f/4,5-5,6
czy też inny zestaw i jak tak to który?
2. Kupić A350 body i do tego obiektyw lepszy uniwersalny jeżeli tak to jaki obiektyw ?
3. Kupić A700 z obiektywem 18-70 czy też inny zestaw i jak tak to który?
4. Kupić A700 body i do tego obiektyw lepszy uniwersalny jeżeli tak to jaki obiektyw ?
Znam już różnice pomiędzy tymi aparatami chcę opcjonalnie kupić jak najlepszy zestaw zostało mi 2 tygodnie na podjęcie ostatecznej decyzji i zakup oraz późniejsze cieszenie się z nowego nabytku wiem że z oby dwóch będę zadowolony jestem startującym amatorem i w pierwszym miesiącu nie będę wymagał zbyt wiele od siebie ale już w drugim ... )))
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi
Pozdrawiam
szyper88 napisał(a):
.pstryk i widze co zrobilem ...jak zle to porwawiam zmieniam i kombinuje zeby bylo tak jak chce .
SZFENDAK napisał(a):
na ekran najlepsza jest szybka ze szkła hartowanego, koszt niewielki
natomiast druga część pytania jest niezrozumiała
masz obiektyw lustrzany i chcesz te lustro zabezpieczyć ?
SZFENDAK napisał(a):
Tygrysek napisał(a):
Ale z innej beczki znalazłem osłonę na ekran zamierzam kupić ale interesowało by mnie coś w stylu filtra albo filtr który pełnił by tylko zabezpieczenie lustra obiektywu czy coś takiego istnieje ?
na ekran najlepsza jest szybka ze szkła hartowanego, koszt niewielki
natomiast druga część pytania jest niezrozumiała
masz obiektyw lustrzany i chcesz te lustro zabezpieczyć ?
Dzięki wielkie może nie sprecyzowałem, albo źle to określiłem ale właśnie o to chodziło.
Żeby nie zaczynać nowego wątku a może ktoś tu jeszcze zajrzy po 2 tygodniach z aparatem jeszcze nie mam sukcesów którymi mógłbym się pochwalić, ale chciałbym zakupić jakieś tele jak wiecie mam 16-105 co radzicie na tele który obiektyw.
Dlaczego pytam?
Jednak brakuje mi trochę pstrykałem wczoraj mewy nad portem i parę łajb na wodzie i nie podoba mi się. Za dużo w kadrze co polecacie ?
55-200dt ? albo minolty 70-210 f/4 <- o tych się dobrze mówi.
możesz poczytać też o sal 75-300.
warto:
tu viewtopic.php?f=78&t=1288 tu viewtopic.php?f=78&t=2615 i tu: viewtopic.php?f=78&t=2709
heh.... Konkret gość☻ konkretna odpowiedź dzięki wielkie
Ja mam sal 75-300 i mogę go Ci polecić. Trochę głośny ma silniczek AF , ale da się wytrzymać. Ładne zdjęcia robi , porządnie wykonany.
Tiger - podpisuję się obiema łapkami pod propozycją wratislava
kamil1114 napisał(a):
Ja mam sal 75-300 i mogę go Ci polecić. Trochę głośny ma silniczek AF ...
Oj Tadziu czepiasz się