Podziel się wrażeniami!
Chciałbym zacząć robić zdjęcia w HDRach , ale dzisiaj wszedłem w opcję brackteingu i nie wiem czemu tam mogę przestawić balans bieli tylko o 0,3 lub 0,7 , nie wiem czemu nie da się o 2,0. Mam alfę 350
Co mam zrobić ?
Luknij na fotki w mojej galerii i sam ocen jak to wychodzi
Odpowiedzi na większość zadanych tutaj pytań znajdziesz w tym wątku:
viewtopic.php?f=30&t=2326" target="_blank
Tam wszystkie zdjęcia są w HDRach ? Bardzo ładne są te zdjęcia. To czemu jeżeli się tak da , to ludzie męczą się i robią trzy zdjęcia łącząc je ?
każdy wybiera sobie metod która mu lepiej pasuje, i to chyba tyle... ale ja sie tam nie znam, po prostu robię jak mi wygodnie
Rozumiem , dziękuję Wam wszystkim za pomoc. Niedługo jak kupię statyw to się pobawię HDRami.
do robienia HDR z RAW nie potrzebujesz statywu Bo robisz tylko jedna fote z reki a pozniej programowo wyciągasz "odbitki"
W wątku który podrzuciłem Tadeusz tłumaczy w konkretny sposób dlaczego trzy ekspozycje a nie jeden RAW...
Niemniej w większości przypadków jeden wystarcza (sam produkuję z jednego RAW-a zgodnie z opisem jumbo) Tyle, że mi w tym pomaga Zoner Photo Studio...
jumbo napisał(a):
do robienia HDR z RAW nie potrzebujesz statywu Bo robisz tylko jedna fote z reki a pozniej programowo wyciągasz "odbitki"
Dlaczego ograniczacie się do tylko 3 zdjęć do HDR
Czasem warto wykonać nawet 8 czy 9 fotek i niekoniecznie co 2EV tylko co 1
Dłużej trzeba posiedzieć, ale warto.
minimum 3 foty, miałem napisać