Podziel się wrażeniami!
Chciałbym zacząć robić zdjęcia w HDRach , ale dzisiaj wszedłem w opcję brackteingu i nie wiem czemu tam mogę przestawić balans bieli tylko o 0,3 lub 0,7 , nie wiem czemu nie da się o 2,0. Mam alfę 350
Co mam zrobić ?
kamil1114 napisał(a):
Czemu taka kiepska jakość mi wyszła z tego HDRa , co mam tutaj źle zrobione ?
Tadeusz napisał(a):
Ponadto, pamiętaj, że robiąc "pseudo", z miejsc całkiem prześwietlonych nic nie wyciągniesz, a z tych prawie całkiem prześwietlonych dostaniesz dość nienaturalne, kontrastowe efekty.
Nie umiem sobie poradzić z tymi szumami.
3.jpg
kamil1114 napisał(a):
Nie umiem sobie poradzić z tymi szumami.
Troszkę szumi , ale to zdjęcie już jest zmniejszone , a jak je miałem duże na komputerze to wtedy było widać. A co sądzisz o tym HDRze ?
kamil1114 napisał(a):
A co sądzisz o tym HDRze ?
Tak , powstał w celu ćwiczeń. Jak będzie ładna pogoda to pojadę jakieś fajne zdjęcia porobić i może poćwiczę z HDRem , to wstawię coś do oceny.
Cały czas męczę się z tymi HDRami. Wrzuciłem zdjęcie na serwer , a nie tutaj na forum , ponieważ chciałem żebyście zobaczyli je w dużym rozmiarze. Jakość jest straszna , nie wiem czy gdzieś popełniam błąd , czy aparat robi takie fatalne zdjęcia. Proszę , doradźcie coś.
Zdjęcie: http://rapidshare.com/files/238206612/D ... r.jpg.html
a możesz napisać w jakim programie skleciłeś tego "hdra"? czy z pliku raw i wywołałes jpg?
W programie Dynamic Photo HDR. Tak z pliku RAW wywoływałem 3 jpgi.