Podziel się wrażeniami!
Jak wy oceniacie swoje lustrzanki sony? (mam na myśli głównie 300 i 350). Czy zamienilibyście je np. na nikona D80? Słyszałam, że ponoć sony wolno chodzą itp. Powiedzcie jak wy oceniacie wasze i czy jakbyście mieli kupować jeszcze raz, to czy równierz zainwestowalibyście w Sony?
Z góry dzięki za odp
kolega "j23znowunadaje" jak widzę przyszedł tutaj by namieszać.
niech pomyślę - zbanowany już kiedyś? :smileyevil:
Uwielbiam polskie fora
Temat dyskusji to: Jak oceniacie wasze lustrzanki? Nie uważam się za eksperta, ale używam A300 od około roku i napisałem to co mi przeszkadza w tym modelu. Jak widzę emocje jednak niektórych wzięły górę nad chłodną oceną. Nie twierdze że model tego aparatu to totalne dno. Może nie napisałem tego wprost, ale twierdzę, że w tym przedziale cenowym nie znajdzie się nic lepszego. Nie będę się odnosił do każdej wypowiedzi bo szkoda mi na to czasu. I tyle
Aha, Kris jak chcesz to możesz mnie zbanować - masz przecież taką władzę
Szkoda, że piszesz tak , mając alfę już tyle czasu. Widać nie wiesz co chcesz, lub chcesz za dużo. Co do władzy i banowania. Władza to swobodny wybór i kris nie musi cię banwać. Sądzę , że dobrze wie kiedy to należy stosować. Napisałeś co chciałeś, ok. Miłego dnia. Poszpanuj teraz intelektem gdzieś indziej.
Jan
janvideo24 napisał(a):
Władza to swobodny wybór i kris nie musi cię banwać. Sądzę , że dobrze wie kiedy to należy stosować.
janvideo24 napisał(a):
Poszpanuj teraz intelektem gdzieś indziej.
j23znowunadaje napisał(a):
Uwielbiam polskie fora
1.Beznadziejny, mały wizjer. Brak możliwości ręcznego ustawienia ostrości za jego pomocą.
Nie mogę się z tym zgodzić. Sama używam bardzo często szkieł M42 i powiem, że naprawdę da się wyostrzyć manualnie, bez wymiany matówki na M i podobnych bajerów.
Poza tym wizjer jest mniejszy kosztem LV, ale chyba miałeś tego świadomość robiąc zakup![]()
2.Za nisko osadzona lampa, rzucająca "śliczny" cień przy szerokim kącie.
Ale kto używa tej wbudowanej lampy?![]()
3.Kiepsko osadzony kontroler, mam dość duże łapska i trzymając aparat w prawej dłonie kciukiem chcąc nie chcąc nim manewruje
Pierwszym czynnikiem przy wyborze lustrzanki jest to jak leży w łapkachTo jest akurat bardzo subiektywne.
4.Brak wstępnego podnoszenia lustra.
A mogę zapytać w czym Ci to przeszkadza, tak w praktyce?
5.Wysokie szumy od 400
Podobnie wysokie jak u konkurencjiJa osobiście używam bez problemu do ISO 800.
6.Słabo działający SSS
Nie zauważyłam. Poza ma jedną niezaprzeczalną zaletę: jest![]()
7.Marnej jakości obudowa.
To też subiektywne i przy wyborze aparatu jakość obudowy widać, więc nie rozumiem w takim razie po co kolega akurat taki aparat sobie sprawił![]()
8.Uchylny ekran ma zbyt ograniczone możliwości odchyłu
To już czepialstwo.
9.Live histogram to nieporozumienie, totalnie różni się od tego na wykonanym zdjęciu
Nie odniosę się...![]()
Przejrzyjcie ludzie na oczy! Czy nikt z was nie ma żadnych uwag? ...
Ja mam uwagę:
zamiast czepiać się p.i.e.r.d.ó.ł lepiej weź się za robienie zdjęć![]()
No chyba, że Alphą się nie da bo ma tyle wad?![]()
j23 a ile wcześniej miałeś aparatów i jakich marek ?
- nie pytam o lornetką - gadam całkiem poważnie...
idę teraz sprawdzić wizjer z aparatu Dynax 5 ~2001r
wg mojego oka jest taki sam, tyle ze teraz wyświetla więcej funkcji rozmiarowo nie widzę różnicy co do wielkości.
tak więc przyjacielu sprzedaj a300 kup kompakta i ciesz się na umiar
ma dwa guziki jedno pokrętło do każdej łapki pasuje.
prowadzimy to forum bo jesteśmy szczęśliwymi posadaczami i pomagamy takim jak ty czy ktoś inny.. poświecamy prywatny czas by promować za freeeeeeeeee i nabijać klientów SONY'emu również za freeeee, czasem dostaniemy jakieś gadżety po promocyjnej cenie albo również za freee...
pozdro
OsiRis :smileyarrow:
janvideo24 napisał(a):
... Władza to swobodny wybór ...
janvideo24 napisał(a):
... Napisałeś co chciałeś, ok. Miłego dnia. Poszpanuj teraz intelektem gdzieś indziej.
Jan
OsiRis napisał(a):
prowadzimy to forum bo jesteśmy szczęśliwymi posadaczami i pomagamy takim jak ty czy ktoś inny.. poświecamy prywatny czas by promować za freeeeeeeeee i nabijać klientów SONY'emu również za freeeee, czasem dostaniemy jakieś gadżety po promocyjnej cenie albo również za freee...
OsiRis - spójrz lepiej w wizjer Zenita, a zrozumiesz o czym mówię.
spójrz lepiej w wizjer Zenita, a zrozumiesz o czym mówię.