Podziel się wrażeniami!
Jak wy oceniacie swoje lustrzanki sony? (mam na myśli głównie 300 i 350). Czy zamienilibyście je np. na nikona D80? Słyszałam, że ponoć sony wolno chodzą itp. Powiedzcie jak wy oceniacie wasze i czy jakbyście mieli kupować jeszcze raz, to czy równierz zainwestowalibyście w Sony?
Z góry dzięki za odp
odnoszę wrażenie że Twój zakup był przypadkowy
po prostu zgarnąłeś towar z półki nie sprawdzając nic wcześniej
w tym samym czasie mogłeś kupić nawet za mniejsze pieniążki A100 lub A200
gdzie aparaty są i większe i mają zdecydowanie większy wizjer
to zupełnie tak jak przy moim wzroście (prawie 2m) miał bym sobie kupić Tikacza albo malucha i obijając się o wszystko w środku narzekał bym na małą szybkę przed nosem
Ja odnoszę podobne wrażenie. Kolega kupił bo było w miarę tanio, a teraz się okazało, że nie aparat nie spełnia jego wyimaginowanych oczekiwań. No niestety, ale na półce Entry Level nie ma co spodziewać się cudów, a A200/300/350 są w tej klasie moim zdaniem liderem
P.S. SZFENDAK akurat body A200 nie jest większe od A300/350 (przynajmniej z tego co pamiętam), ale z racji tego, że nie ma LV ma większy wizjer
AdiQa napisał(a):
P.S. SZFENDAK akurat body A200 nie jest większe od A300/350 (przynajmniej z tego co pamiętam), ale z racji tego, że nie ma LV ma większy wizjer
No to wszystko jasne, dzięki kris 
J23 wiem co piszę .
Władza to wolność wyboru. Nic na to nie poradzisz. Przecież sam napisałeś : Kris jak chcesz to możesz mnie zbanować - masz przecież taką władzę i On dokonał wyboru a Ty tylko mogłeś się z tego cieszyć , czyli pozostać w temacie. Tyle .
Wolność zaś, to to , że mimo iż nie lubiany , nadal tu pozostajesz...
Jan
janvideo24 napisał(a):
Wolność zaś, to to , że mimo iż nie lubiany , nadal tu pozostajesz...
Nie odniosę się do wszystkich „uciążliwych wad”, jakie wymieniłeś. Na ten temat wypowiedzieli się użytkownicy. Jak zapewne wiesz proponujemy kilka modeli lustrzanek, tak aby każdy wybrał odpowiedni model dla siebie. A300/A350 przeznaczone są głównie dla osób zaczynających swoją przygodę z cyfrową lustrzanką.
j23znowunadaje napisał(a):
Czy na prawdę nikt nie dostrzega wad A300/A350? ....
... używam A300 od około roku i napisałem to co mi przeszkadza w tym modelu. ...
...nie popadajcie w zbiorowy entuzjazm!
acinloop napisał(a):
Jak by nie było to jest forum Sony
![]()
Aha, Kris jak chcesz to możesz mnie zbanować - masz przecież taką władzę
no nie przesadzajmy, lubiany, nie lubiany... tu nie ma co lubić akurat j23 ze swoimi argumentami "trafił jak kula w płot". -jak można przekonywać już przekonanych?
z jednej strony chciałbym zrozumieć wsadzanie kija w mrowisko? a z drugiej strony jak ktoś ma rękę jak łopatę albo oczy jak stępień w posterunku 13 i po roku dochodzi do wniosku że pomylił 350 z 700 czy 900 to "sorry" ale potwierdza tezę że komuś się coś po..ło.
ja należę do mniejszej grupy zadowolonych i przekonanych więc ciężko mi wnioskować, funkcjonalność knefli (bo guziki mam przy koszuli) mi wystarcza, a zresztą po co ci mam tłumaczyć i innym że aparat mi pasi
Dla siebie kupiłem mercedesa jak na swój portfel i zdania nie zmienie. Tyle.
Naprawde to nie jest miejsce na tłumaczenie że Axxx to badziewie. że ci co kupli sie pomylili...
quo vadis ?
Na tym forum padaja pytania którą a300 czy 350 albo 700 wybrać a nie nie kupuj bo lukrowane guziczki itp itd..
Jesteś jak Senyszyn na spocie Ziobry...
pozdro trzymaj sie body i pstrykaj wiela wlezie to pomaga
OsiRis - spójrz lepiej w wizjer Zenita, a zrozumiesz o czym mówię.
Rafiki napisał(a):
OsiRis - spójrz lepiej w wizjer Zenita, a zrozumiesz o czym mówię.
Mimo wszystko warto pamiętać, że Zenit pokazywał w wizjerze jakieś 65% kadru, A300 ma 95%
Krótko mówiąc w Zenicie nie widzisz 1/3 zdjęcia....
Nie byłbym taki przekonany, który wizjer jest lepszy...