Podziel się wrażeniami!
http://www.optyczne.pl/1853-nowo%C5%9B% ... odnia.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank
wszystko wygląda dość wiarygodnie zwłaszcza w kontekście poprzednich informacji o nowych aparatach sony. szkoda tylko, ze brak słowa o parametrach, ale przynajmniej zaprezentowany wyświetlacz prezentuje się atrakcyjnie.
szczerze watpie w to CCD (zwlaszcza w A380) skoro wszyscy producenci (Nikon D5000, Canon 500D, Pentax czy Olek E-620) wypuszczaja swoje EL na CMOS wiec malo prowdopodobne ze Sony pojdzie o krok w tyl zamiast o krok w przod.
Prawda prawda, wszyscy wypuszczają ostatnio aparaty z CMOSami, ale jeśli kukniesz na link do screena w artykule o którym pisałem zobaczysz, że sony pisze na rosyjskiej stronie poświęconej "nowej generacji" tylko o matrycach CCD - i co ciekawsze, robi to w punkcie "Great Image Quality", gdzie zaraz obok jest link do charakterystyki Alphy 380.
matryca z A350 ktora szumi niemilosiernie ... a moglo byc tak pieknie
Lajam napisał(a):
matryca z A350 ktora szumi niemilosiernie ... a moglo byc tak pieknie
Ja na kita nie narzekam i na pewno się go nie pozbędę
Te mity o Soniakowskich kitach to co najmniej bajka
Matryce CCD mają swoją wady i zalety, a CMOS swoje (inne) wady i zalety - wszystko kwestia zastosowania.
Swoją drogą jeżeli te zdjęcia mają coś wspólnego z prawdą, to te uchwyty po prawej kojarzą mi się jakoś tak... Z Olympusem?
A kit... Cóż wart swojej ceny - grunt, że zdjęcia da się nim robić.
Lajam napisał(a):
A gdzie tak szumi? Przeglądam sobie zdjęcia z ubiegłorocznych targów w Łodzi i jakoś się nie dopatrzyłem... chyba mam za słabe soczewki
Nie wiem dlaczego CCD stało sie nagle jakimś złem... mnie tam szczególnie na ISO 100 i 200 to się strasznie obrazki podobają - i nie żebym był jakimś wojownikiem o wolność CCD, ale ja w tym nic złego nie widzę.
szkoda ze nie ma nic o A 800
A nie lepiej korzystać z dobrej ceny A700, jeżeli ktoś faktycznie chce kupować?mikael napisał(a):
szkoda ze nie ma nic o A 800
Witaj Marku, fajnego masz avatara
Dlaczego wszyscy się uparli na tę A800?
A co do matryc CCD, czy się mylę, czy też są tańsza od CMOS?
Jeśli tak, to do entry level jak znalazł.