Podziel się wrażeniami!
http://www.optyczne.pl/1853-nowo%C5%9B% ... odnia.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank
wszystko wygląda dość wiarygodnie zwłaszcza w kontekście poprzednich informacji o nowych aparatach sony. szkoda tylko, ze brak słowa o parametrach, ale przynajmniej zaprezentowany wyświetlacz prezentuje się atrakcyjnie.
ja bardzo jestem ciekaw czego mozna sie spodziewac po tym nowym obiektywie 18-55 bo narazie z tych jak to nazwales "spacerniakow" jest glownie bardzo przyzwoity 16-105 (o kitach Sony nie mowie bo sa po prostu kiepskie)
o kitach Sony nie mowie bo sa po prostu kiepskie
Lajam napisał(a):
Przypomnę Ci, że Zeiss 16-80 też był w niektórych zestawach więc równie dobrze można nazwać do kitem
A te opinie o kiepskości kitów to wynikają z Twojego doświadczenia czy tylko naczytałeś się opinii w sieci?
co do kitow sony uzywalem przez okolo 2 moze 3 tygodni A200 z 18-70 i musze przyznac ze w porownaniu chocby z 18-55 N prezentuje sie bardzo przecietnie zeby nie napisac ze kiepsko
Tu się nie sposób nie zgodzić z Lajamem. Kit to obiektyw w komplecie - nieistotna cena. Fakt, że nie ma co porównywać jakości produktów z Jeny z kitami pospolitymi ale dla mnie, przeciętnego połykacza bułek styknie taka zwykła jakość i myślę, że nie odróżniłbym fotek od siebie.
Lajam napisał(a):
Możesz napisać jakie są te słabości? Ostrość? Dystorsja? Aberracje? Praca AF? Stwierdzenie kiepski to pójście na łatwiznę wg mnie.
Kitem zwykło się nazywać obiektyw dodawany do aparatu w pudełku. Ponieważ nie da się ukryć, iż istniał zestaw A700Z można w konsekwencji nazwać Zeissa kitem. Cena nie ma tu najmniejszego znaczenia.
no skoro sie upierasz ale jak dla mnie to jest troche takie naciaganie na wlasne potrzeby poza tym jesli sie nie myle rozmawiamy tu o EL a A700 tak srednio mi do tego pasuje
Tomek69N napisał(a):
Tu się nie sposób nie zgodzić z Lajamem. Kit to obiektyw w komplecie - nieistotna cena. Fakt, że nie ma co porównywać jakości produktów z Jeny z kitami pospolitymi ale dla mnie, przeciętnego połykacza bułek styknie taka zwykła jakość i myślę, że nie odróżniłbym fotek od siebie.
Model
Tremin
Orientacyjna cena*
A380Y
lipiec br.
4200 PLN
A380L
lipiec br.
3300 PLN
A380
lipiec br.
3100 PLN