Podziel się wrażeniami!
http://www.optyczne.pl/1853-nowo%C5%9B% ... odnia.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank
wszystko wygląda dość wiarygodnie zwłaszcza w kontekście poprzednich informacji o nowych aparatach sony. szkoda tylko, ze brak słowa o parametrach, ale przynajmniej zaprezentowany wyświetlacz prezentuje się atrakcyjnie.
Tak się trochę zastanawiałem nad drogą w którą idzie Sony ze swoją linią luster i myślę, że jest to słuszny kierunek z perspektywy firmy, ale nie dla zgodzę się, że jest on pozytywny dla użytkowników systemu Minolta/Sony.
Po wyglądzie nowych zabawek widać, że firma chce się odciąć od przeszłości i "zerwać" ze starą linią. Zwyczajnie patrząc na zdjęcia nowych produktów widać "atrakcyjność" ich wyglądu, która zapewne przyciągnie sporą rzeszę nowych fanów. 'lajfwju' i kolejne mocne reklamy - marketing będzie zadowolony i zwykły kowalski także, bo ma przecież aparat, taki co go reklamują w telewizji...
Napisałem, że z punktu widzenia firmy jest to dobre posunięcie, bo takie rzeczywiście jest. Trzy nowe body zastąpią starsze i odsetek ludzi z pewnością pójdzie za ciosem - zmieni swoje stare brzydkie body na piękne, lśniące i srebrne czary-mary. Brak silnika w body zmusi ludzi do kupowania (jeżeli w ogóle ktoś zamierza dokupić/zmienić obiektyw kitowy) linii nowych obiektywów z logo SONY i tylko sony - ewentualnie w późniejszym okresie Sigma i Tamron. Minolta i jej obiektywy zostaną odrzucone siłą rzeczy przez nowych właścicieli.
Zaleta tego jest taka, że może wreszcie słoik który wcześniej chodził po 300 złociszy, teraz wróci do starej ceny gdyż popyt spadnie. Nie będzie miało znaczenia hasło typu - JEDYNY, NIEPOWTARZALNY, SUPER, ZAJEB***Y itd. aby ceny windowały czasami o 100% w górę.
Wydaje się, że firma chce na dobre wejść w rynek zwykłego, szarego kowalskiego i ucieszyć go linią produktów, które nie będą miały do zaoferowania nic z 'fotografii', ale za to będą ociekały wynalazkami i bajerami...
Teraz przyszło nam czekać co dalej z następcą A700 - moim zdaniem obecnie najciekawszym body na rynku wśród całej gamy N'ów i C'ów...
Deviant napisał(a):
Silnik w body zmusi ludzi do kupowania (jeżeli w ogóle ktoś zamierza dokupić/zmienić obiektyw kitowy) linii nowych obiektywów z logo SONY i tylko sony - ewentualnie w późniejszym okresie Sigma i Tamron. Minolta i jej obiektywy zostaną odrzucone siłą rzeczy przez nowych właścicieli.
Brak silniczka w body miało być oczywiście...
W sumie już teraz nawet nie jestem pewny, czy nowe alfy mają śrubokręt czy go jednak nie mają...
Deviant napisał(a):
Brak silniczka w body miało być oczywiście...
W sumie już teraz nawet nie jestem pewny, czy nowe alfy mają śrubokręt czy go jednak nie mają...
tompac napisał(a):
I co widać "na godzinie 5ej"?
Deviant napisał(a):
Wydaje się, że firma chce na dobre wejść w rynek zwykłego, szarego kowalskiego i ucieszyć go linią produktów, które nie będą miały do zaoferowania nic z 'fotografii', ale za to będą ociekały wynalazkami i bajerami...
Deviant napisał(a):
Trzy nowe body zastąpią starsze i odsetek ludzi z pewnością pójdzie za ciosem - zmieni swoje stare brzydkie body na piękne, lśniące i srebrne czary-mary.
Przeglądałem specyfikacje nowych lustrzanek i... IHMO to bardziej alternatywa niż następca. Taki... mniejszy, lżejszy, szybszy, krótszy... coś jak lustrzanko-kompakt Nawet włączniki mają jak z kompaktu
Creatoor ja liczę dokładnie na to samo - a mianowicie tylko na to, że ceny body A700 spadnie.
Mam nadzieje, że Sony wypuści też coś w zastępstwie tego modelu, bo zawsze będzie można ocenić czy warto. Generalnie bajerów nie potrzebuję, więc A700 wydaje się być jak najbardziej dobrym pomysłem.
Fotografiom się nie przypatrywałem i szczerze liczę, że body jednak będą miały silniki w sobie. Chyba wystarczy lekcji Nikona, który swoje body pozbawił silników...
Przeglądałem specyfikacje nowych lustrzanek i... IHMO to bardziej alternatywa niż następca.
ripride napisał(a):
koszmarne jest to srebro na obudowie.