anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

program do obróbki plików raw

profile.country.pl_PL.title
darekel
Początkujący

program do obróbki plików raw

Kupiłem a850 ,Chciałbym wiedziec w jakich programach obrabiacie pliki raw.W photoshopie cs4 nie wczytują się te pliki

16 ODPOW. 16
profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

A ściągnąłeś update do wtyczki Adobe Camera Raw? Podpowiem że w wersji 5.6 (obsługa A500, A550 i A850).

Matti-----
Początkujący

Ja polecam Lightroom 3 :)

robert4you
Początkujący

DxO - to jest dopiero bajka

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Matti napisał(a):

Ja polecam Lightroom 3 :)

DxO - to jest dopiero bajka

Należy zauważyć, że obie te bajki kosztują ponad 1000 zł, a DxO nie bardzo da się kupić w wersji pudełkowej w Polsce. Niemniej jeśli chodzi o wybór pomiędzy tymi dwoma...kupiłbym (i kupię bo Euro teraz tanieje) DxO, mam Photoshopa CS4 i dublowanie tego z Lightroomem trochę nie bardzo mi się widzi :)

darekel
Początkujący

Dzieki za odpowiedzi ,przetwarzam już pliki w photoshopie cs4 i w Image data Converter sr.
Muszę przyznać że w programie image..pliki przetworzone na jpg. są dużo lepsze od tych
przetworzonych w cs4.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

darekel napisał(a):

Muszę przyznać że w programie image..pliki przetworzone na jpg. są dużo lepsze od tych przetworzonych w cs4.

W czym objawia się ta "lepszość" IDC?

profile.country.GB.title
Krzysztof-----
Nowicjusz

Wszyscy mają fotoszopy, ale programy do obróbki są za drogie? :c34

PePe------
Początkujący

Krzysztof napisał(a):

Wszyscy mają fotoszopy, ale programy do obróbki są za drogie? :c34

:smileythumbsup: celna uwaga Krzysztofie
Ja osobiscie uzywam Aperture do wywolywania RAW + Pixelmator, ktory zastepuje mi PS-a. Wadą tych programow jest to, ze sa dostepne tylko na Mac-a.

tenzer
Poszukiwacz

PePe napisał(a):

Krzysztof napisał(a):

Ja osobiscie uzywam Aperture do wywolywania RAW + Pixelmator, ktory zastepuje mi PS-a. Wadą tych programow jest to, ze sa dostepne tylko na Mac-a.

Wada nie wada zależy kto czego używa ;)
Domyślam się, że jeśli piszesz w tym wątku to posiadasz A900 i akurat Aperture obsługuje ją, mój model niestety nie :(
Jeśli chodzi o Pixelmator pierwszy raz usłyszałem o nim od Ciebie, przetestuje go pod względem kompatybilności z moim aparatem. dzięki