anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Samowyzwalacz a550

mdsc-----
Początkujący

Samowyzwalacz a550

Witajcie,
Ostatnio zapragalem strzelic sobie kilka portfolio - sam. W zadnym swoim aparacie nie korzystalem z samowyzwalacza... bo nie potrzebowalem... do dzisiaj... Problem pojawil sie gdy po wlaczeniu opcji samowyzwalacza (10s) i wcisnieciu spustu - AF ustawial sie jeszcze przed wyzwoleniem migawki :c8. Sprawdzilem juz wszystkie tryby AF itp... no i ostrzenie jest zawsze po nacisnieciu do polowy spustu :? Pewnie kojarzycie ze jezeli chce sam sobie zrobic zdjecie to nie ma szans jednoczesnie wcisnac spustu i byc przed obiektywem :c8

:c18 Grzebiac w necie poczytalem ze trzeba sie zaopatrzec w pilota (lub wezyk spustowy... ale do portfolio jakos nie bardzo sie widze z kabelkiem za plecami czy gdzies na ziemi... :nauseated_face: ) i teraz mam kilka pytan.
1) czy gdy stojac przed aparatem wcisne na pilocie np 2S to on sam ustawi ostrosc na mnie i po 2s zrobi zdjecie? pytam bo w instrukcji jest napisane: "2 Należy ustawić ostrość obiektu, skierować nadajnik pilota bezprzewodowego w stronę czujnika zdalnego sterowania i wykonać zdjęcie." (str. 118) co rozumiem jakoby mialbym sam ustawic ostrosc, wrocic przed aparat i czekac... :slight_smile: (choc pewnie chodzi o zdjecia z dlugim czasem naswietlania...)
2) czytalem w necie ze nie ma instrukcji PL do oryginalnego pilota Sony? prawda to? bo nie chce mi sie wierzyc. Polityka UE wprowadzila juz dawno ze producent zawsze musi dostarczyc intrukcje obslugi w jezyku danego kraju na ktorym jest sprzedawany produkt...
3)chyba ze te moje zapytanie jest niepotrzebne i jest funkcja samowyzwalacza gdzie ostrosc jest ustawiana tuz przed wyzwoleniem migawki...? przeciez to XXIw, i najgorsze jest to ze qumpel mi ciagle dogryza ze "to przeciez normalna funkcja w moim sprzecie (Nikon d700) a ty musisz kupowac piloty..."

Prosze o krotka odpowiedz bo nie wiem czy kupowac pilota czy moze gdzies przeoczylem w ustawieniach :rolling_eyes:

20 ODPOW. 20
oldguest
Początkujący

Proszę o PW z adresem i e-mailem.