Podziel się wrażeniami!
Jak wam sie pracuje z tym aparatem? Ja jestem zdecydowanie milo zaskoczony
petrus napisał(a):
Od razu zauważyłem brak Live View. Szkoda, że tego nie ma, bo funkcja ta zdecydowanie ułatwia obsługę aparatu. W Nikonie D700 w tym trybie ustawia się WB. Jest to naprawdę przydatna cecha.
tompac napisał(a):
No cóż, niby starałeś sie stonowanie coś napisać o A900 ale dla mnie jesteś bardzo mało wiarygodny - "profesjonalista", który na siłę chce używać ISO1600-3200 w studio? sorry!
Na innych forach zdyskredytowałeś już opinię o A900 J.Boneckiego czy M.Arcimowicza, tylko dlatego, że współpracują z Sony, czyja opinia o A900 jest bardziej wiarygodna, twoja - człowieka znikąd - czy ludzi, którzy mogą sie pochwalić jakimś dorobkiem i uznaniem?
A skoro juz jesteśmy przy zawodowcach/profesjonalistach w konfrontacji z tym zawodowcem też wysiadasz, gościa można ocenić nie tylko po słowach ale i po tym co robi - a jak widać robi sporo i to na najwyższym poziomie.
PS Nawet już mi sie nie chce pisać o tych dyrdymałach z LV i WB - ale wniosek jest taki, że należało zażądać od kolegi instrukcji obsługi do A900
Informuję, że wszystkie posty, które zawierały próby poniżania drugiej osoby w dyskusji, zostały skasowane w całości lub częściowo. Wspomniałem już, że:
RASTX napisał(a):
Chcielibyśmy, aby Forum Sony stało się obiektywne i m.in. służyło użytkownikom naszego sprzętu do swobodnej wymiany informacji o produktach. Jednak w żaden sposób nie będziemy tolerować wymiany zdań, która prowadzi do próby wzajemnego obrażania. Proszę nie zapominać, że to jest forum firmowe i nie wszystkie „zasady” z innych „platform dyskusyjnych” mogą być w tym miejscu akceptowane
po co iso 50 w studiu ? masz za mocne lampy czy co ?
toć i tak dla CMOSa najlepsze jest i będzie iso 200... a 50 i 100 to softwarowe tak czy siak.
http://www.flickr.com/photos/piotrpawlo ... 2/sizes/l/" target="_blank
Exposure: 1/125
Aperture: f/1.8
Focal Length: 135 mm
ISO Speed: 400
Exposure Bias: +1.3 EV
http://www.flickr.com/photos/piotrpawlo ... 1/sizes/l/" target="_blank
Exposure: 1/160
Aperture: f/1.8
Focal Length: 135 mm
ISO Speed: 500
Exposure Bias: +1.3 EV
dodane bw i ruszone krzywe, reszta z puszki.
jakie szklo?
carl zeiss 135mm 1.8
grrr... ❤️
jeśli dobrze pamiętam to modelka miała na imie Magda i była z Wrocławia
tak dokładnie Magda Psiuk z Wrocławia i 135 1.8 zeissa
pozdrawiam.
Panowanie zainteresowani jakimiś rawami ?