Podziel się wrażeniami!
Jak wam sie pracuje z tym aparatem? Ja jestem zdecydowanie milo zaskoczony
Wazne ze nic sie nie stalo i ze jest juz po problemie
A coś co mi się bardzo podoba i nigdzie indziej tego nie dostaniemy to obiektyw stało ogniskowy np. 85 F1,4 albo 135 F1,8 i stabilizacja..... Nikt inny tego nie daje do tego obiektywy ostre od każdej przysłony.... a nie popularne w gronie C/N "domknij ze 2 przysłony będzie ostre".
http://www.optyczne.pl/67.4-Test_obiekt ... brazu.html
No rzeczywiście brzytwa na pełnym otworze...
Piszesz Waść takie bzdury, że aż sie czytać odechciewa
PS. Taka 135mm perełka też się znajdzie
mikoq3a napisał(a):
Więc wsadź sobie tego manualnego "Cajsa" w buty
Bynajmniej na inne systemy jest w manualu. A po za tym coś napiszesz? Czy tylko błędy potrafisz wytknąć?
mikoq3a napisał(a):
Piszesz Waść takie bzdury, że aż sie czytać odechciewa A o C 85mm 1.2 L słyszał? To magiczne szkło, legenda, ostry od pełnej dziury. Więc wsadź sobie tego manualnego "Cajsa" w buty
Zakładając, że przy f/1.2 ma jeszcze lepszą rozdzielczość niż C-Z na f1.4 to chyba nie jest źle nie sądzisz? 30linii to jest wynik bardzo dobry. Chyba przyznasz, że lepiej się podpierać testami, niż nie podpierać się niczym, lub co gorsza stereotypami i pisać bzdety, że C, N lub cokolwiek innego jest beeee i trzeba przymykać do f/8 żeby jakoś zdjęcia wyglądały. Jak sądzisz?
Pzdr!
mikoq3a napisał(a):
nie dostaniemy to obiektyw stało ogniskowy np. 85 F1,4 albo 135 F1,8 i stabilizacja.....
mikoq3a napisał(a):
nie dostaniemy to obiektyw stało ogniskowy np. 85 F1,4 albo 135 F1,8 i stabilizacja.....
mikoq3a napisał(a):
przejrzyj raz jeszcze wykresy na optyczne i przemyśl to
Mając na względzie rożne wpadki optycznych, to że photozone ma zdecydowanie większe doświadczenie, dłuższe tradycje, oraz to że robią to Niemcy (z natury bardziej skrupulatni od Polaków) to werdykt dla mnie jest oczywisty i niestety niekorzystny dla polskiego portalu.
PS Pomijam fakt, że do portretu bardziej widzą mi się charakterystyki Canona, Zeiss jest dla mnie zbyt ostry (nie tylko 85ka).