Podziel się wrażeniami!
Jak wam sie pracuje z tym aparatem? Ja jestem zdecydowanie milo zaskoczony
Z zadowolonymi jest często tak, że nie mają czasu zaglądać na forum.
Dla mnie a900 to skończony aparat. Kompletny. Ma wszystko czego potrzebuję.
W szczególności najlepszy wizjer jaki widziałem w lustrzance cyfrowej.
Obraz w wizjerze, który oferuje np. 1Ds MkIII jest żałosny w porównaniu do a900.
To był dla mnie najważniejszy argument za a900. A reszta to już tylko czysta
przyjemność fotografowania. Mam nadzieję, że jak za 5-6 lat najdzie mnie ochota
zmienić aparat na nowszy, Sony nadal będzie miało coś w rodzaju a900.
Aparat dla fotografa, a nie dla ....
pozdrawiam tych zadowolonych. A tych nie zadowolonych... tez w sumie pozdrawiam.
BTW. Czytalem w postach buzza, że a900 nie ma ISO 100. No cóż moja ma.
Wprawdzie pewnie minimalnie gorsze od 200 więc normalnie używam 200,
ale gdy ostatnio potrzebowalem nieco wydłużyć czas naswietlania to dało się nastawić.
I nie zauważyłem problemów.
bronek
Nic tylko pozostaje mi sie zgodzic z bronkiem
Nie mam zamiaru wywolywac tu ponownie jakiejs awantury o A900, bo nie ma co sie podniecac. Chcialbym wszystkim, ktorzy tak na mnie naskakuja za slowa, ze nie jest to lustrzanka nawet pozycjonowana jako profesjonalna, zwrocic uwage na drobny szczegol.
Na stronie Sony.pl (dokladnie: http://www.sony.pl/hub/dslr/block/2/subblock/5" target="_blank ) pokazane sa dostepne modele. Oto, jaki opis jest przy A900 i A850:
"Fantastyczny, pełnoklatkowy obraz, szybkie działanie i profesjonalne wrażenie"
Niby szczegol, ale jesli mam jedynie robic tym sprzetem wrazenie, a nie zdjecia, to kupie sobie Leica, przynajmniej czerwona kropka bedzie robila wieksze wrazenie na sprzetowacach.
Brawa dla Sony za szczerosc!
Duzy szacunek. Ciesze sie z tego, bo to oznacza, ze Sony Pro ciagle przed nami.
Uhm... za chwile pewnie bede zjedzony przez szakali broniacych systemu. Wrrrrrrr...
buzz napisał(a):
Uhm... za chwile pewnie bede zjedzony przez szakali broniacych systemu. Wrrrrrrr...
to ja chyba jednak wracam do mojej prezentacji maturalnej...
A ja proponuję pamiętać o zasadzie: Nie karmić trolla!!!
Bazz mnie strasznie zastanawia Twoja pokrętna logika sącząca się z Twoich wypowiedzi w stosunku do tego co sam zanotowałeś w swojej stopce
buzz napisał(a):
Nie mam zamiaru wywolywac tu ponownie jakiejs awantury o A900, bo nie ma co sie podniecac. Chcialbym wszystkim, ktorzy tak na mnie naskakuja za slowa, ze nie jest to lustrzanka nawet pozycjonowana jako profesjonalna, zwrocic uwage na drobny szczegol.
Na stronie Sony.pl pokazane sa dostepne modele. Oto, jaki opis jest przy A900 i A850:
"Fantastyczny, pełnoklatkowy obraz, szybkie działanie i profesjonalne wrażenie"
Niby szczegol, ale jesli mam jedynie robic tym sprzetem wrazenie, a nie zdjecia, to kupie sobie Leica, przynajmniej czerwona kropka bedzie robila wieksze wrazenie na sprzetowacach.
Brawa dla Sony za szczerosc!
Duzy szacunek. Ciesze sie z tego, bo to oznacza, ze Sony Pro ciagle przed nami.
Mirek jesteś niepoprawny
podważasz słowa znawcy tematu
Tylko dlaczego ten znawca zaprzecza tak jakby samemu sobie
:smileyarrow: