Podziel się wrażeniami!
I mamy test Sony A550
acinloop napisał(a):
Ja bym taki aparat postawił jednak na wyższej półeczce
Witam raz jeszcze
Kris: brat ma Nikona 5000, wiecie jak jest.... posiada więc nie będzie narzekał, chociaż wg mnie zakupił go dość pochopnie ^^ (mało się dowiedział)
Nie wiem czy jest zadowolony, dla mnie to absurd to takiego stopnia, że nawet nie pytam... Po co pytać o coś czego nie powinno być
W kwestii fotografowania się z nim chyba nigdy nie dogadam... jest troszkę ograniczony, że tak powiem poprzez jego ulubioną markę - wolę pogadać z Wami
Podsumowując: nieważne co kto ma... tak wiele zależy od fotografa, że nie ma się co spierać... Apropos mojego brata: wg mnie ma smykałkę, ale nie odpowiada mi jego styl... Kiedyś mi imponował, jak dla mnie najlepsze zdjęcia robił starym Zenitem taty :smileytwisted:
kris napisał(a):
Przykład: nie ma w nikonie odpowiednika a900 (24mpix FF i 100% wizjer,opcjonalny grip), a w SONY i np. w Canonie modela typu D700 (12mpix FF, lampa błyskowa)
acinloop napisał(a):
Ale jest kilka innych "opcji" które stawiają nasz system nieco "wyżej". Np świetnie działająca stabilizacja w korpusie lub tryb WL w lampach błyskowych.
UlCiAh napisał(a):
jest troszkę ograniczony, że tak powiem poprzez jego ulubioną markę - wolę pogadać z Wami
Powiem Wam, że mając na uwadze obiektywną ocenę swoich możliwości nie brałam pod uwagę zakupu wyższych modeli Sony serii A...
I tak wiem, że czeka mnie wiele nauki
Kris, małe sprostowanie: mam Alfę 500Y a nie 550.... I już Ci mówię co w moim przypadku zadecydowało, że mam akurat A500...
A więc... w moim przypadku zadecydował design Tak się składa, że jestem kobietą ^^ i szarawe barwy wersji A550 nieprzypadły mi do gustu
Proszę się nie śmiać
UlCiAh napisał(a):
Proszę się nie śmiać
Oo... a sprzedawca w sklepie starający przekonac mnie do A550... nie potrafił zrozumieć jak kolorystyka może decydować o zakupie... ?!? A wg mnie różnica jest tak mała, że spokojnie można pozwolić sobie na takie "szaleństwo"
UlCiAh napisał(a):
Natomiast "minus" - brak możliwości nagrywania filmów... dla mnie to jakiś absurd! Od lustrzanki nie powinno się tego wymagać Poza tym... jak byłaby możliwość nagrywania filmów negatywy poleciałyby za krótki czas trzymania baterii...
Takie "kombajny" to nie dla mnie...
kris napisał(a):
bo z tego co ja wiem, to jest to bardzo niedopracowana funkcja - ot taki gadżet
Azazel napisał(a):
Wg mnie w niczym to przecież nie przeszkadza, a tylko stwarza jakieś tam kolejne możliwości. Przy czym nie jest to dla mnie determinant, w moim przypadku obojętne mi jest czy mój aparat ma f-cje video czy nie, i braku video w Sony nie uważam za minus, tylko po prostu za cechę:) Ktoś kto tego potrzebuje w aparacie, będzie szukał gdzie indziej, i już. Co też przecież nie definiuje go jako gorszego fotografa:)
...
I mnie się to podoba Mi to pokazuje, że "lustrzanki potrafią" kręcić filmy. I jeśli aparat który spełnia jakieś tam moje wymagania, ma przy okazji f-cje kręcenia filmów, i nie kosztuje z tego tytułu od razu 500 czy 1000zł więcej, to czemu miałoby mi to przeszkadzać?
UlCiAh napisał(a):
Wg mnie po prostu lepiej byłoby jakby producenci aparatów skupili się na pogłębianiu możliwości sprzętu w pożądanym kierunku zamiast trwonić energię na rozmyślaniu "a może by zintegrować tu playstation...." ^^