Podziel się wrażeniami!
Chyba pora zacząć "reklamować" możliwości jakie w dziedzinie szumów daje model A100 (i nie tylko). Od jakiegoś czasu bawię sie A100 w trybie BW i czułości ISO800 a czasami nawet 1600. Szum z tego modelu jest genialny, to jemu najbliżej do ziarna błony filmowej.
Tak więc jeśli nie masz alergii na ziarno czy szum to ZAPRASZAM
Parametry ekspozycji do wglądu w EXIFach.
Zaczynam zimą na szkielecczyźnie.
Witam.Krótko fantastycznie ja też bym tak chciał
Pozdrawiam.
Wypasione fotki
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowo, zdaje sobie sprawę, że takie obrazki nie koniecznie muszą budzić akceptację u wszystkich.
Ostatnia partia inowrocławskich śmigłowców na gościnnych występach w Kielcach.
Piękne są te dwie ostatnie serie.
helikopter w ogniu ja również jestem na tak!
Tak mi sie ostatnimi czasy (5 dni temu) przyplątała nowa konwencja na stare strzały, o to parę z nich.
witaj. po prostu twoje zdjęcia wymiatają ja te latające stwory :):) rewelka
Ta seria całkiem pozytywna. W porównaniu do poprzedniej, która nie do końca leżała ze względu na złą obróbkę (nie chodzi o dobór kolorów i wariacje z nimi) chodzi o to, że nakładane są kolory na całe zdjęcie a nie a poszczególne jego części (chmury,beton itp.) śmigłowiec jeśli jest czarny to powinien być czarny w Twoim układzie robił by lepsze wrażenie niż odcień czerwonego nałożony na niego.
Narazie jestem zbyt niski szczeblem w fotografii by móc doradzać, przynajmniej nie ukrywam tego co mi nie pasuje.
Takie jest moje zdanie. Ty jesteś autorem i Ty decydujesz. Spróbować zawsze możesz a nóż pomysł będzie dla Ciebie dobry.
Ogólnie fotki Twoje podobają mi się bo pokazujesz coś ciekawgo do czego nie mam dostępu samoloty.
10zer napisał(a):
W porównaniu do poprzedniej, która nie do końca leżała ze względu na złą obróbkę (nie chodzi o dobór kolorów i wariacje z nimi) chodzi o to, że nakładane są kolory na całe zdjęcie a nie a poszczególne jego części (chmury,beton itp.) śmigłowiec jeśli jest czarny to powinien być czarny w Twoim układzie robił by lepsze wrażenie niż odcień czerwonego nałożony na niego.
tompac napisał(a):
akoś nie jestem fanatycznie przywiązany do aspektów technicznych, wręcz przeciwnie, interesuje mnie szeroko pojęty obraz, a skupianie sie na technikach uważam za zbędną utratę energii.