Podziel się wrażeniami!
Chyba pora zacząć "reklamować" możliwości jakie w dziedzinie szumów daje model A100 (i nie tylko). Od jakiegoś czasu bawię sie A100 w trybie BW i czułości ISO800 a czasami nawet 1600. Szum z tego modelu jest genialny, to jemu najbliżej do ziarna błony filmowej.
Tak więc jeśli nie masz alergii na ziarno czy szum to ZAPRASZAM
Parametry ekspozycji do wglądu w EXIFach.
Zaczynam zimą na szkielecczyźnie.
niesamowite te zdjęcia jestem jak najbardziej na tak, a z helikopterków najbardziej 42
Niesamowite zdjęcia, podziwiam! Szczególnie 24,30(!!!) i 29.
Kurcze... Dotychczas Twoje fruwaje bardzo mi leżały (nawet te kombinacje z niebem w kolorach hmm... dyskusyjnych ) ale tej ostatniej obróbki jakoś "nie kupuję". Nie rozumiem tej kolorystyki zupełnie - za mocne halucynacje jak dla mnie I do tego te dziwne "ramki", (szczególnie na zdjęciu nr 42 gdzie ramka ma dwa kolory).
pzdr
sg tu nie chodzi o relacje kupie-sprzedam, to też nie kwestia przypadkowej obróbki.
to siedzi gdzieś głębiej, dlatego momentami sam jestem przerażony ilością żałobnej czerni z fioletem oraz czerwieni krwi
Tak mi się powiedziało/napisało - dobrze wiesz co miałem na myśli.tompac napisał(a):
sg tu nie chodzi o relacje kupie-sprzedam,
Nawet by mi do głowy nie przyszło, że ta obróbka może być przypadkowa - na pewno nie na Twoich zdjęciach.tompac napisał(a):
to też nie kwestia przypadkowej obróbki.
Może masz jakieś wewnętrzne przekonanie,żeby taką kolorystykę uskuteczniać, może jest w tym jakiś głębszy sens a być może jakiś kontekst, którego nie znam?. Jednak ja podchodzę do tych zdjęć bez twoich obciążeń i uważam, że obróbka jest przesadzona(może bardziej "nietrafiona"). Przypomina mi to zdjęcia z Czarnobyla i Prypeci robione przy ładnej pogodzie i poddawane obróbce która ma sprawiać wrażenie mrocznej (oczywiście sztucznie mrocznej).tompac napisał(a):
to siedzi gdzieś głębiej, dlatego momentami sam jestem przerażony ilością żałobnej czerni z fioletem oraz czerwieni krwi
może jakiś kontekst, którego nie znam?.
Masz bardzo specyficzny dar postrzegania rzeczywistości. Mnie takie spojrzenie jak najbardziej odpowiada.
krótko-CZADOWE FOTY
Tomku , fruwaje w Twoim wykonaniu to chcę się oglądać
Szacun
Twoj styl bardzo mi sie podoba.kadry sa niepowtarzalne i niebanalne i dla mnie to jest sztuka
trzy ostatnie