anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

dejmien - Panna A.

profile.country.pl_PL.title
dejmien
Nowicjusz

dejmien - Panna A.

Witam ;)

Fotografią bawię się dopiero od grudnia, coś jednak mnie skłoniło do zamieszczenia zdjęć... liczę na wasze opinie, pomoc oraz porady. Z uśmiechem na twarzy przyjmnę każdą poganę... bo zmotywuje mnie to do pracy :)

pozdrawiam, Damian :nauseated_face:

302 ODPOW. 302
dejmien
Nowicjusz

mphisto napisał(a):

12 - trochę ciemno
Moim zdaniem we wszystkich portretowych balans bieli uciekł lekko w ciepłe kolory. Proponowałbym robić w RAW, problem zniknie bo ustawisz sobie odpowiednia temperaturę kolorów przy wywoływaniu zdjęć na kompie. Pozdro.

Kolego, ja robię RAW'y :) a ciepłe kolory są celowe :)

a Tobie BuBu_ tradycyjnie pozostaje mi tylko podziękować :)

Creatoor
Początkujący

12-15 Ładnie skomponowane portrety, miękkie światło, dobry balans bieli, nasycenie i kontrast. :thumbsup:

oldguest
Początkujący

Mi się wydają lekko za ciepłe, ale to tylko moje skromne zdanie i jeśli Tobie pasuje tak jak jest to OK. Kwestia gustu :c2
Ale jedno jest pewne - piękne głębokie spojrzenie modelki :D

dejmien
Nowicjusz

Creatoor napisał(a):

12-15 Ładnie skomponowane portrety, miękkie światło, dobry balans bieli, nasycenie i kontrast. :thumbsup:

Dzięki! :) Widzę, że jednak niektórzy są za 'takim' balansem/nasyceniem, który ja preferuję, a niektórym to nie bardzo podchodzi :) To już chyba kwestia osobista, każdy ma 'swój styl' wywoływania RAW'ów i wywołuje je tak, jak je sam 'widzi' ;)

mphisto napisał(a):

Mi się wydają lekko za ciepłe, ale to tylko moje skromne zdanie i jeśli Tobie pasuje tak jak jest to OK. Kwestia gustu :c2
Ale jedno jest pewne - piękne głębokie spojrzenie modelki :D

Co do spojrzenia to mphisto masz rację... czasem jak moja kobieta na mnie spojrzy tym 'głębokim spojrzeniem' to można się bać :D

oldguest
Początkujący

dajmien napisał(a):

Dzięki! :) Widzę, że jednak niektórzy są za 'takim' balansem/nasyceniem, który ja preferuję, a niektórym to nie bardzo podchodzi :) To już chyba kwestia osobista, każdy ma 'swój styl' wywoływania RAW'ów i wywołuje je tak, jak je sam 'widzi' ;)

Dokładnie tak samo uważam. Można wygłaszać swoje opinie ale nie narzucać swoich racji. Bo co to będzie za forum jak wszyscy będą wstawiać "jedynie słusznie zrobione zdjęcie" którego kryteria ustala nawet nie wiadomo kto. Pozdrawiam i czekam na następne zdjęcia :c2

tweety------
Początkujący

A mnie się bardzo podoba piesek, kameleon, widoczek i portret nr 14 :thumbsup:

krzyho4
Początkujący

11-16 super :c4

witsu------
Początkujący

Portrety bardzo przyjemne w odbiorze, podoba mi się ich kolorystyka. Są takie ciepłe. Zresztą wszystkie Twoje fotki mają taki klimat.
Oprócz portretów podoba mi się zdjęcie 09.

dejmien
Nowicjusz

tweety, krzyho4, krzyho4 dziękuję bardzo! :)

alcazarc
Początkujący

jak dla mnie 15 - dziewczyna jak malina bardzo przyjemnie skadrowane , troszkę retuszu w PS by się przydało na buzi i bybyło jak z czasopisma , tylko te usta z fioletowymi przebarwieniami drażnią.