anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

dejmien - Panna A.

profile.country.pl_PL.title
dejmien
Nowicjusz

dejmien - Panna A.

Witam ;)

Fotografią bawię się dopiero od grudnia, coś jednak mnie skłoniło do zamieszczenia zdjęć... liczę na wasze opinie, pomoc oraz porady. Z uśmiechem na twarzy przyjmnę każdą poganę... bo zmotywuje mnie to do pracy :)

pozdrawiam, Damian :nauseated_face:

302 ODPOW. 302
dejmien
Nowicjusz

Bertone, hełm tylko dla VIP'ów :slight_smile:

Bertone.
Poszukiwacz

dejmien napisał(a):

Bertone, hełm tylko dla VIP'ów :slight_smile:

Pożyczę Ci swój , taki jak z avatarka :smileyhappy:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
dejmien
Nowicjusz

mała sesja z Kubusiem :) foto nr 50 można w zasadzie uznać za milenijkę 8-)
A tak nawiasem... pierwsza moja sesja z małym dzieckiem, więc liczę na opinie i porady, bo uczyć się trzeba ;)

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

50 - kolorystyka i kadr bardzo mi nie pasują. Dziecko nie może być sine, a u Ciebie jest. Druga sprawa - z pewnych względów powinieneś unikać wstawiania zdjęć nagich małych dzieci :c9

Zdecydowanie lepsze są wcześniejsze dwa, zdjęcia, choć tak naprawdę jedynie 48 mi się podoba. :thumbsup:

49 - nie podobają mi się cięcia. :|

Moim zdaniem ta sztuczna winieta zupełnie zbyteczna...Sigma 30/1.4 tak nie winietuje :P

dejmien
Nowicjusz

Dzięki Lajam, krytyka się przyda, swoje odzwierciedlenie odnajdzie w przyszłości.

Co do dodanej winiety - każdy ma swoje zdanie. Co do 'siności' - nie tylko dziecko jest sine, a całe foto, co moim zdaniem zmienia postać rzeczy.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

dejmien napisał(a):

Co do 'siności' - nie tylko dziecko jest sine, a całe foto, co moim zdaniem zmienia postać rzeczy.

:smileyhappy:
Nic nie zmienia. Dziecko wygląda po prostu jakby było chore, wyszły jakieś fatalne plamy na skórze. Jeśli chcesz nadal dorabiać do tego teorię to proszę bardzo. Portrety dzieci powinny wzbudzać raczej pozytywne emocje. Ten niestety do takich nie należy. ;)

wojtek0
Początkujący

Dzieci (małe)temat fajny ,ale ruch i brak możliwości przekazania jakiś uwag, co do chocby ustawienia to takie małe niedogodności ,trzeba ( polowac ) i się uczyc ,a pewnie niebawem ta nauka Ci się przyda :thumbsup: :D

49- jak dla mnie prawie :thumbsup: -tylko tego elementu na dole od łóżeczka bym się pozbył

dejmien
Nowicjusz

Dobra Lajam, dla wybrednych koneserów sztuki też się coś znajdzie w późniejszych wrzutach :P

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Skrzyżowanie Alfa z lwem :thumbsup: - widzę, że fiszka sprawia dużo radości a to w sumie najważniejsze :D

Co do 50, "milenijki"to abstrahując od tego akurat zdjęcia: kiedyś było modne "zdjęcia na niedźwiedziej skórze". Nikomu to nie przeszkadzało, wielu ludzi takie posiada i było OK (o gustach nie dyskutujemy). Teraz zrobienie takiego zdjęcia i jeszcze opublikowanie, jest co najmniej niepoprawne. Niektórzy może nawet zakrzykną: zboczenie, pedofilia! I to właśnie jest chore! Myślenie w ten sposób w zupełnie niewinnym kontekście. I chociaż zgodzę się z Lajamem, że jest to "politycznie niepoprawne", to uważam, że dobrze iż robi się jeszcze takie zdjęcia swoim dzieciom (samodzielnie, lub przez fotografa), bo to właśnie świadczy o tym, że potrafimy zachować resztki normalności.

A co do zdjęć, moim zdaniem:
48. szkoda, że tak niefortunnie obcięta głowa dorosłego (ojca?). Jak już, to obciąłbym jeszcze lewą rękę ( i może trochę dołu, żeby format zachować).
49. przeszkadza ten nieostry dół. Jak się nie dało inaczej, trochę bardziej go obciąć.
50. kolorystyka - jaką kto lubi, ale dołu i lewej stronu jest za dużo - wprowadza to takie "niewyważenie" zdjęcia.
I tyle ode mnie.

------------------------------
fotoamator
dejmien
Nowicjusz

Dzięki Wojtek za opinię, Tadeusz Tobie również dziękuję :) Każda z opinii jest dla mnie istotna i ważna, każdą staram się dogłębnie przeanalizować i przenieść do 'praktyki' :) Przypomnę jedynie 2 stwierdzenia: 1 - łatwo powiedzieć, gorzej wykonać 2 - każdy na błędach się uczy

dorzucam kolejne... co do 52 - kolorystyka mi się samemu podoba i nie będę wracać do 'siności' z wypowiedzi Lajama. Jak również do kadru - celowy.

Zapraszam do komentowania ;)