Podziel się wrażeniami!
Witam
Fotografią bawię się dopiero od grudnia, coś jednak mnie skłoniło do zamieszczenia zdjęć... liczę na wasze opinie, pomoc oraz porady. Z uśmiechem na twarzy przyjmnę każdą poganę... bo zmotywuje mnie to do pracy
pozdrawiam, Damian
dejmien napisał(a):
Proponowałbym po prostu opiniować foto, a nie interpretować co na nich jest/co by mogło znaczyć/co autor miał na myśli.
Nie wiem, czy można dodawać ideologię typu co autor zdjęcia miał na myśli.
Jestem jednak pewien, że Lajam wiedział co ja mam na myśli- w pełni go popieram
Mamy współcześnie taki powiedzmy "kanon piękna", które mówi, że zdjęcie, na którym model/ka ma minę typu "bez kija nie podchodź" lub "długo jeszcze", to takie foto nie podoba się pewnej grupie osób- w tym mnie
Bardzo spodobała mi się odpowiedź Lajama, który w bardzo profesjonalny sposób podszedł do tematu i z szczegółowym opisem udzielił odpowiedzi. Równocześnie świadczy to o tym, że nie bez powodu posiada rangę moderatora tego forum
Dziekuję za odpowiedz, jednocześnie nawiązując do słów:
Lajam napisał(a):
Warto nauczyć się przyjmować krytykę, a nie dorabiać swoją ideologię do zdjęcia. W ten sposób niewiele się nauczysz.
- tylko 57 i 58 ( wyraz twarzy modelki
- to już było przerabiane )
Dzięki Bertone!
a teraz znów coś dla was... jedno z uśmiechem! a jedno tradycyjnie nie
60 - podoba mi się ...
61 - też ale ta mina ...
te znacznie lepsze .
nie chodzi o to że portret ma być z uśmiechem. fajnie by było gdyby mimika twarzy współgrała z całością, a nie odwracała uwagę.
60 bardzo mi się podoba
dzięki panowie za pozytywne opinie!
i 60tka ładny portrecik