anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

dejmien - Panna A.

profile.country.pl_PL.title
dejmien
Nowicjusz

dejmien - Panna A.

Witam ;)

Fotografią bawię się dopiero od grudnia, coś jednak mnie skłoniło do zamieszczenia zdjęć... liczę na wasze opinie, pomoc oraz porady. Z uśmiechem na twarzy przyjmnę każdą poganę... bo zmotywuje mnie to do pracy :)

pozdrawiam, Damian :nauseated_face:

302 ODPOW. 302
Bertone.
Poszukiwacz

Jak mam wybierać z trzech ostatnich to wybieram Sylwię 71 :D :thumbsup:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
dejmien
Nowicjusz

najważniejsze jest to żeby manipulować WB świadomie.

Fajnie to ująłeś, wg cała wypowiedź jest ciekawa :)

Lajam, dobrze, będę już grzeczny :smileymrgreen:

Bertone, dobra, 71 zarezerwowane dla Ciebie :D

i dzięki ogólnie :)

dejmien
Nowicjusz

Weronika, kilka ujęć ;)

PS. Do zmniejszenia użyłem Adobe Photoshop CS4, skorzystałem z opcji 'zapisz dla internetu i urządzeń' i pomimo zaznaczenia, że wszystkie metadane mają być osadzone w pliku - forum nie wyświetla exif'a, natomiast w Windowsie jest on normalnie widoczny... czy ktoś ma podobny 'problem'?

Starosta.
Początkujący

Ładnie Weronika się prezentuje :)
Moim faworytem jest 74 :thumbsup:
W 76 przeszkadza mi to coś wiszące. Może inne ułożenie :question:
I trochę różowiutka ta skóra na tych zdjęciach :rolling_eyes:

Pozdrawia Starosta :grin:
dejmien
Nowicjusz

dzięki Starosta :) przekażę :D

a co do tinty... już ją ściągałem.. ale wchodziłem w zieleń i staram się dobrze wybrać między czerwienią i zielenią ;) w każdym razie - jak dla mnie - dopasowałem świadomie ;)

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

a możesz powiedzieć dlaczego przekraczasz 800px? tych 20 dodatkowych jest aż tak znaczących? może i się czepiam. ale zasady to zasady :P

dejmien
Nowicjusz

A tylko tyle masz do powiedzenia o zdjęciach? jeżeli nie jest to aż tak znaczące to po co o tym wspominasz? 20 pikseli to czarna ramka, po 10 na jedną stronę, więc jeśli masz wyświetlacz 800 x 600 to zdjęcia i tak zobaczysz w całości.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

dejmien napisał(a):

A tylko tyle masz do powiedzenia o zdjęciach?

Przyznam, że nie rozumiem dokładnie Twojego postępowania. Mat_czok zadał Ci pytanie (i słusznie) dlaczego przekraczasz ustalony rozmiar, a Ty odpowiadasz pytaniem na pytanie...

20 pikseli to czarna ramka, po 10 na jedną stronę, więc jeśli masz wyświetlacz 800 x 600 to zdjęcia i tak zobaczysz w całości.

Mnie nie interesuje czy na zdjęciu jest ramka czy nie. Przekracza ono dozwolony rozmiar i nawet na wyświetlaczu 800x600 całość się nie zmieści.

Oczywiście jak widzę po Twoich wypowiedziach, dla Ciebie te 20 pikseli jest mało istotne, ale w sytuacji kiedy wstawisz zdjęcie W PIONIE - sprawa przyjmuje zupełnie inny obrót - ktoś kto pracuje choćby na laptopie w rozdzielczości 1280x800 MUSI już przewijać ekran. Minimalnie bo minimalnie, ale musi.

Osoba pracująca w rozdzielczości 1024x786 będzie miała jeszcze więcej do przewijania.

Sam posiadam kilka monitorów i powiem szczerze, że z racji właśnie szacunku dla innych staram się nie przekraczać w zdjęciach pionowych wartości 750 pikseli. Bardzo przykre, że tego nie bierzesz pod uwagę.

Od tego momentu bardzo proszę o trzymanie się ustalonych zasad, że maksymalny rozmiar na dłuższym boku może wynieść maksymalnie 800 pikseli!

Pozdrawiam :c10

dejmien
Nowicjusz

Jak SZANOWNY moderator rzekł, tak też uczynię.

Creatoor
Początkujący

dejmien napisał(a):

jeżeli nie jest to aż tak znaczące to po co o tym wspominasz? 20 pikseli to czarna ramka, po 10 na jedną stronę, więc jeśli masz wyświetlacz 800 x 600 to zdjęcia i tak zobaczysz w całości.

Witam
Osobiście korzystam z rozdzielczości 1280x800 i nie wyświetla mi w całości tych fotek. Zdjęcia nie przekraczające 800ki widzę elegancko po wciśnięciu F11. Miłym zwyczajem byłoby tak jak to wspomniał Lajam wrzucenie 750px
Magiczne 800 nie jest ustalone żeby nam uprzykrzyć życie.
Pozdrawiam

Ps. Weronika śliczna... znaczy się zdjęcia też :smileyrolleyes: