Podziel się wrażeniami!
Hmm... dość sporo czasu temu zarejestrowałem się na forum, ale nigdy nie było czasu, żeby utworzyć Foto Galerię. Dziś, w tę Sylwestrową noc, w którą jak zwykle można pluć i łapać (oczywiście do momentu picia szampana i robienia fotek "popisom pirotechnicznym") zdecydowałem się ją utworzyć, w celu dowiedzenia się czegoś więcej o mojej fotografii. Liczę, że będziecie krytyczni :smileymrgreen:. Tomek.
Na początek trochę zdjęć z wakacji (Mazury). Zachęcam do oglądania i komentowania
1: Musze przyznać, że te sekundy w których robiłem to zdjęcie, to były sekundy grozy... najpierw nie chciał złapać AF ale w końcu złapał i było tylko - Yest!
2: "Dezeta" żaglówka średnich rozmiarów, taka pływająca "Kobyła" w/g mnie (Pływałem jeszcze na "Omedze" i to zupełnie inna bajka )
3: Zabawa w portret, na płynącej "Dezecie". Moja inicjatywa
jedynkę bym po prostu od razu kadrował w pion. Dobrze jest sobie poukładać w głowie kadr, a potem starać się to zrealizować.
Jedynkę bym po prostu od razu kadrował w pion. Dobrze jest sobie poukładać w głowie kadr, a potem starać się to zrealizować
z doświadczenia wiem, że się da. Robię zdjęcia na weselach i tam to dopiero jest pogoń za kadrami (które nie mogą uciec)
Z czasem wyrobisz w sobie pewne nawyki. Po prostu wszystko przyjdzie z praktyką
A propos łabędzia - wszyscy sobie po nim jeżdżą, to ja pozwoliłem sobie na taką interpretację: Łabędź
Można jeszcze ewentualnie zrobić coś z kuprem tego drugiego, ale już mi się nie chciało, poza tym źle się pracuje na takim malutkim obrazku.
Z doświadczenia wiem, że się da. Robię zdjęcia na weselach i tam to dopiero jest pogoń za kadrami (które nie mogą uciec)
Z czasem wyrobisz w sobie pewne nawyki. Po prostu wszystko przyjdzie z praktyką
Toxek napisał(a):
PS: Zastanawiam sie dlaczego wszyscy jeżdżą po najlepszym w/g mnie zdjęciu?
Nie o to mi chodziło w tym przypisie Ale postaram się to zmienić Tylko dorwę trochę czasu, bo znowu zaczyna się szkoła.
Dodaje nowe zdjęcie, narazie jedno bo... nie ma czasu. Myślę, że jest fajnie zrobione A Wy co o nim myślicie? ;>
Tak to już jest z tą i jej podobną budowlami, że obfotografowana jest chyba z każdej możliwej strony. Kadr moim zdaniem ciekawy, ale zdjęcie samo w sobie nie ma dla mnie wyrazu (może troszkę obróbki by nie zaszkodziło). Pewnie pokazałabym je B&W albo wyostrzyłabym nieco kolory.
Zdjęcie wieży z fajnej perspektywy, ale obiekt sam w sobie jest nieco nudny.
Podoba mi się sposób w jaki Tadeusz przyciął zdjęcie łabędzia - trafiony ciekawy moment po chwili obróbki i przekadrowaniu wygląda jeszcze lepiej.