Podziel się wrażeniami!
Hmm... dość sporo czasu temu zarejestrowałem się na forum, ale nigdy nie było czasu, żeby utworzyć Foto Galerię. Dziś, w tę Sylwestrową noc, w którą jak zwykle można pluć i łapać (oczywiście do momentu picia szampana i robienia fotek "popisom pirotechnicznym") zdecydowałem się ją utworzyć, w celu dowiedzenia się czegoś więcej o mojej fotografii. Liczę, że będziecie krytyczni :smileymrgreen:. Tomek.
Na początek trochę zdjęć z wakacji (Mazury). Zachęcam do oglądania i komentowania
1: Musze przyznać, że te sekundy w których robiłem to zdjęcie, to były sekundy grozy... najpierw nie chciał złapać AF ale w końcu złapał i było tylko - Yest!
2: "Dezeta" żaglówka średnich rozmiarów, taka pływająca "Kobyła" w/g mnie (Pływałem jeszcze na "Omedze" i to zupełnie inna bajka )
3: Zabawa w portret, na płynącej "Dezecie". Moja inicjatywa
Teraz w B&W z lekkim odcieniem i ziarnem
Tak to już jest z tą i jej podobną budowlami, że obfotografowana jest chyba z każdej możliwej strony. Kadr moim zdaniem ciekawy, ale zdjęcie samo w sobie nie ma dla mnie wyrazu (może troszkę obróbki by nie zaszkodziło). Pewnie pokazałabym je B&W albo wyostrzyłabym nieco kolory.
Toxek napisał(a):
Teraz w B&W z lekkim odcieniem i ziarnem
Miałem czas, więc pobawiłem się na Photoshop'ie z tym łabędziem. Mam nadzieje, że teraz Wam bardziej przypadnie do gustu, proszę o komentarze
Nie wiem jak innym ale mi się podoba
Łabedź się podoba, wiem to po fotoblogu - otrzymałem za niego zdjęcie dnia!
Dodaje kolejne zdjęcia. Proszę o wyperswadowanie wszystkich możliwych niedoróbek w tych zdjęciach. Z góry dziękuję za krytykę Tomek.
9 - centralnie i czemu pionowy kadr
8 - za bardzo "pojechałeś" z kontrastem
7 - dziwnie cięte
Dzięki, sypie następnymi
8 - za Bertone
9 - chyba błędne kadrowanie, poczytaj o podziale 1/3 do 2/3
10 - troszkę nieostre, mogłeś wyostrzyć po zmniejszeniu
11 i 12 ciemne ale podobają mi się, zastanawia mnie tylko ten pionowy kadr czy oby nie lepiej próbować tego typu zdjęcia wykonywać w poziomie
Zdjęcia dawno robione, teraz już wiem o podziale. Co do wyostrzenia - zrobię to. Co do pionowego kadru, nie dało się inaczej, za mało placu. Dzięki!
foty sympatyczne ale kadry cos nie tak jakies takie chude
np. 11 gdyby drzewko bylo cale
jesli taki chcesz uzyskac efekt to