Podziel się wrażeniami!
Pierwszy meldunek z placu boju
chciałbym tu podziękować deviantowi za pożyczanie słoików a szczególnie lensbebe którego widzimy na 2 pierwszych fotkach potem fotki zrobione właśnie nim
I na koniec Broń w kolejności od najmniejszego do największego kalibru
DSC09446.JPG
DSC09458.JPG
DSC09505.JPG
bardzo fajne fotki z tego lensbaby
portrety też bardzo ok.
lensababy wymiata
Szczupic, Twoje zdjęcia też super
Co za kocica / mrałuuuu
jeszcze mam człowieka-dziwną-minę
O rany, ale tu wpisów i zdjęć, chyba czas zrezygnować z szerszych relacji. Większość nie da rady tego oglądać, nie mówiąc o czytaniu. No jeszcze tylko ta.
Następnego dnia po przyjeździe ,czyli w Boże Ciało wybraliśmy się zobaczyć jak wygląda obrzęd tego święta w przy zamkowym kościele.
Okazało się, że nie kultywowane są tu jakieś specjalne tradycje, oczywiście strojów ludowych również brak. Procesja wyglądała podobnie jak w większości miast i miasteczek. Nie było więc nic szczególnego do fotografowania. Wykonując zdjęcia bielinkom (bo chyba tak nazywają się dziewczynki sypiące kwiatki), zostałem mile zaskoczony możliwościami matrycy NEXa a także obiektywu 18-55/3.5-5.6. Jak widać na zdjęciach poniżej, rozpiętość tonalna jest naprawdę imponująca {zdj.1.], szczegóły w cieniach i światłach zostały całkowicie zachowane , a ostrość obiektywu kitowego można ocenić na powiększeniu
Zjawiliśmy się pod kościołem dwie godziny wcześniej, był więc czas zwiedzić najbliższe sąsiedztwo.
Na podwórzu najbliższego zabudowania znajdował się mini ‘skansen’ między innymi z nieużywanymi już dziś narzędziami rolniczymi dla zaprzęgów konnych , na dachu atrapa wiatraka, a w strumyku napęd młyńskiego koła. Fajnie. A przemiła pani tam mieszkająca, trochę nam poopowiadała i podpowiedziała gdzie jeszcze skierować obiektywy aparatów.
Pokazała mini stawik gdzie w zgodzie żyły łabędzie z małymi, gęsi, kurki japońskie , bóbr, kilka kotów i coś tam jeszcze.. A za sypialnię służyła im przyczepa kempingowa.
Resztę eksponatów i zwierząt zoo, pokarzą koledzy.
Oczywiście wszystkie zdjęcia z NEX-5 i 18-55/3.5-5.6
Najpierw chciałem wszystkim podziękować za przemiłą atmosferę, nie będę rzucał fotek tylko podam link do albumu. Fotki będą wisieć do końca miesiąca, ssać ile kto może.
http://picasaweb.google.pl/pastinaca/PlenerTuczno#" target="_blank
tx pastinaca , własnie oglądam Twoja galerię na KKM , może dojadę do końca , troche jest do ogladania , pozdrawiam
Dorzucam i ja swoje trzy grosze...